Η συμμετοχή στα κοινά είναι επιβεβλημένη

Η συμμετοχή στα κοινά είναι επιβεβλημένη

Από τον Κώστα Ζουγρή

Στην χθεσινή ανάρτηση με θέμα το τραγούδι του Λάγιου ερμηνευμένο από τον Νταλάρα είχαμε μία πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή των φίλων του καλλιτέχνη με μερικούς να αντιδρούν πιστεύοντας ότι αμφισβητούμε την αξία του.

Όσοι μας παρακολουθούν, ξέρουν την στήριξη που παρέχουμε στην καλλιτεχνική προσφορά ονομάτων όπως οι Νταλάρας, Σαββόπουλος, Θεοδωράκης, Πορτοκάλογλου, Bono, παλαιότερα στον Θηβαίο και πάντα όποτε κάποιοι μπερδεύουν σκόπιμα την κοινωνική ζωή των καλλιτεχνών με την καλλιτεχνική προσφορά τους.

Είναι λυπηρό που κάποιοι σκόπιμα το παίζουν αμόλυντοι και κατηγορούν επώνυμους καταξιωμένους καλλιτέχνες για κάτι που ενδεχομένως να κάνουν και οι ίδιοι.

Ίσως δεν έγινα κατανοητός στο ευρύ κοινό, αλλά όλα αυτά γράφτηκαν προς αυτούς που αμφισβητούν την αξία τού Νταλάρα και μας κατηγορούν ότι είμαστε πλυντήριο που ξεπλένει τα άσχημα που ισχυρίζονται ότι κάνουν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες. Όσοι διαβάζουν τις αναρτήσεις μας ξέρουν την στήριξη μας στην καλλιτεχνική τους πλευρά. Η κοινωνική τους ζωή δεν μας αφορά. Όποιος δεν έχει παρακολουθήσει τις αναρτήσεις μας, ίσως δεν είναι εύκολο να καταλάβει όλο το νόημα.

Πάντως είναι ευχάριστο του αντέδρασαν αρκετοί οι οποίοι συνήθως δεν συμμετέχουν στις κατηγορίες εναντίον του.

Είναι σημαντικό να γράφετε την άποψη σας σε όσα σας ενδιαφέρουν και να μην αφήνετε την μειοψηφία αυτών που δεν διστάζουν να γράφουν δεκάδες σχόλια για να υπερασπιστούν την θέση τους.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Obama είπε προχθές ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογικές αναμετρήσεις και σε όλα τα κοινά, η ζωή δεν είναι το φεστιβάλ Coachella.

Πραγματικά οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για την χώρα μας και όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο, όποιος δεν συμμετέχει στα κοινά, στην ουσία βάζει την υπογραφή του σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Ανεξάρτητα του ποιο κόμμα υποστηρίζεται, ποιος είναι ο αγαπημένος σας καλλιτέχνης, κάντε γνωστές τις θέσεις σας γράφοντας την άποψη σας, ψηφίζοντας στις εκλογές, η μη συμμετοχή δεν είναι θέση, μπορεί να σας κάνει να μετανιώσετε στο μέλλον.