Ποια είναι η αγαπημένη σας 50άρα;

Οι γυναίκες σήμερα που συμπληρώνουν τα 50 παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην κοινωνική μας ζωή, ενώ εμφανισιακά συχνά ανταγωνίζονται αρκετές νεότερες τους.

Ποια είναι η δικιά σας προτίμηση, ενδεικτικά παραθέτουμε δύο γυναίκες που είναι αντιπροσωπευτικές της απήχησης που έχει η ηλικία τους

monica-gq

Salma Hayek 00

Οι 50αρες είναι πολύ μεγάλες για να τις ερωτευτείς- Σάλος με τη δήλωση 50χρονου γάλλου συγγραφέα

Οι σεξιστικέ και άξεστες δηλώσεις του Μουάξ που, όπως λέει, προτιμά το κορμί μιας 25αρας κατά προτίμηση Ασιάτισσας

«Προτιμώ τα σώματα νεαρότερων γυναικών, αυτό εννοώ. Αυτό είναι όλο. Το σώμα μιας 25χρονης είναι εντυπωσιακό. Το σώμα μιας 50χρονης δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό». Η δήλωση είναι του (επίσης 50χρονου) γάλλου συγγραφέα Γιαν Μουάξ ο οποίος σε συνέντευξη του στο περιοδικό Marie Claire εξήγησε, με αυτόν τις φράσεις, γιατί δεν θα μπορούσε ποτέ να ερωτευτεί μια συνομιλητή του 50αρα, αφού τις θεωρεί «πολύ μεγάλες» και προφανώς όχι ελκυστικές.

Δεν ερωτήθηκε πάντως για το εάν έχει ποτέ αναλογιστεί πως ο έρωτας δεν αφορά μόνο την εξωτερική εμφάνιση ούτε εάν έχει αναρωτηθεί πως μπορεί να βλέπουν το δικό του σώμα οι συνομήλικές του ή πολύ περισσότεροι οι αγαπημένες του 25αρες (που τις θέλει να είναι και «ασιατικού τύπου» όπως δήλωσε).

«Ιδού τα οπίσθια μιας γυναίκας 52 ετών…»
Οι σεξιστικές και άξεστες δηλώσεις του…διανοούμενου Μουάξ, που αναπαράγουν το στερεότυπο του μεσήλικα (και βάλε) άνδρα που αναζητά επιβεβαίωση (;) άνδρα μιας γυναίκας με τα μισά του χρόνια, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο στην πατρίδα του όσο και εκτός συνόρων.

Η Μαρίνα Φουά, γνωστή γαλλίδα κωμικός, αστειευόμενη σχολίασε στο Twitter ότι, επειδή πρόκειται να κλείσει τα 49, τής απομένουν μόλις «ένας χρόνος και 14 ημέρες» για να συνάψει σχέση με τον συγγραφέα ενώ πολλές γυναίκες άνω των 50 ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες τους εκθέτοντας με αυτοπεποίθηση τα σώματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Άλλοι επέλεξαν να ποστάρουν φωτογραφίες αστέρων του Χόλιγουντ που πλησιάζουν τα 50 και φυσικά παραμένουν υπέροχες, όπως η Χάλι Μπέρι και η Τζένιφερ Άνιστον ενώ η γαλλίδα κωμικός, η Αν Ρουμανόφ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, προσπάθησε να θυμίσει στον Μουάξ ότι μια ερωτική σχέση δεν «αφορά μόνο την σφριγηλότητα των οπισθίων, αλλά την συναισθηματική επαφή μεταξύ δύο ανθρώπων».

Η δημοσιογράφος Κολόμπ Σνεκ ανέβασε (αλλά στη συνέχεια αφαίρεσε) μια φωτογραφία με τα οπίσθιά της με την λεζάντα: «Ιδού, τα οπίσθια μιας γυναίκας 52 ετών...πόσο ηλίθιος είσαι, δεν ξέρεις τί χάνεις…Ελπίζω ότι μια μέρα θα γνωρίσει αυτή την ευτυχία».

Πώς θέλει τη γυναίκα ο Μουάξ
Ο Μουάξ είναι παρουσιαστής, σκηνοθέτης και βραβευμένος συγγραφέας και φημίζεται για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του.

Η συνέντευξή του στο Marie Claire προκάλεσε επίσης αντιδράσεις για τις δηλώσεις του ότι προτιμά τις Ασιάτισσες με τη διευκρίνιση μάλιστα ότι αναφέρεται σε «Κορεάτισσες, Κινέζες και Ιαπωνέζες».

«Είναι ίσως θλιβερό και υποτιμητικό για τις γυναίκες με τις οποίες βγαίνω, αλλά ο ασιατικός τύπος (γυναίκας) είναι ικανοποιητικά ωραίος, πληθωρικός και ανεξάντλητος για εμένα ώστε να μην ντρέπομαι», είπε ο Μουάξ στο περιοδικό.

Απαντώντας στις οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλιά του, ο ίδιος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι «δεν ευθύνεται» για το γούστο του στις γυναίκες.

«Μου αρέσουν αυτές που μου αρέσουν και δεν χρειάζεται να απολογηθώ στο δικαστήριο των προτιμήσεων», είπε και στη συνέχεια αστειεύτηκε ότι προφανώς ούτε ο ίδιος είναι κελεπούρι.

«Ούτε οι πενηντάρες με βλέπουν!», είπε στον σταθμό. «Έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να ασχολούνται με έναν νευρωτικό που όλη την ημέρα γράφει και διαβάζει. Δεν είναι εύκολο να είναι κάποια μαζί μου».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΒΒC)