Crazy love στου ζωγράφου και το έπος άλμπουμ από μια αυθεντική RocK φωνή - Δημήτρης Πουλικάκος

Crazy love στου ζωγράφου και το έπος άλμπουμ από μια αυθεντική RocK φωνή - Δημήτρης Πουλικάκος

 

Από τον Σπύρο Μασούρα

 

Κάθομαι στη δουλειά περιμένοντας την άδεια και συζητώ με τον φίλο-συνάδελφο Κώστα για μουσική . Μου λέει "φοβερό άλμπουμ το crazy love στου ζωγράφου" . Πάω σπίτι βάζω να ακούσω , ψάχνω , διαβάζω , μαθαίνω και μένω μα.... , κάγκελο... η dream team των "ροκάδων σε μια συναυλία και να η ιστορία πως έχει...

 

Κάπου στα μέσα του 1979 ώντας αποφυλακισμένος (κατηγορήθηκε για φόνο) και άφραγκος ο μεγάλος Δημήτρης Πουλικάκος διοργάνωσε μετά από πρόσκληση μαθητών μια συναυλία για το "κοινό καλό" , οι μαθητές για να μαζέψουν τα έξοδα της εκδρομής και ο Πουλικάκος για τα δικαστικά έξοδα .

 

Τότε στα φόρτε του ο Πουλικάκος ζητά την βοήθεια των

Πιετα - Φωνητικά
Παυλος (Σιδηροπουλος) - Φωνητικά
Ευτυχια (Αθανιτη aka Sigma Fay) - Φωνητικά
Σταυρος (Λογαριδης) - Φωνητικά
Ασπη (Πολίτη) - Φωνητικά
Ραντη (Αριαδνη MacKinnon Andrew) - Πλήκτρα
Δημητρακης (Δημητρης Πολύτιμος) - Πλήκτρα
Θοδωρος (Παπαντινας) - Κιθάρα
Λουκας (Σιδερας) - Τύμπανα
Λεωνιδας (Αλαχαδαμης) - Τύμπανα
Βασιλης (Νταλας) - Μπάσο
Νικολακης (Νικος Πολιτης) - Κιθάρα, Μπασο
Δημης (Παπαχρηστου) - Κιθάρα
Λακης (Διακογιαννης) - Σαξόφωνο
Μακης (Παπαθεοδωρου) - Σαξόφωνο .
Σαν να λέγαμε ότι έγινε ένα δεύτερο Woodstock .

 

Όλα συντονισμένα λοιπόν για την Κυριακή 13/5/1979 αλλά η συναυλία αναβάλλεται λόγω βροχής και η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται και την αμέσως επόμενη Κυριακή. Έτσι επαναπρογραμματίζεται για την Κυριακή 10 Ιουνίου .
Πράγμα που πιστεύω λειτούργησε περισσότερο ως διαφήμιση παρά ως δυσφήμηση εφόσον τα ονόματα είχαν διαρρεύσει σε ολόκληρη την Αθήνα .

 

Φτάνουμε λοιπόν στην ημέρα της συναυλίας και αρχίζει ο κόσμος να έρχεται από κάθε πλευρά της πόλης , το μαθητικό πάρτυ πλέον είχε γίνει το μουσικό γεγονός της χρονιάς .

 

Επικρατεί ο κακός χαμός , εκσφενδονίζονται κοτόπουλα στη σκηνή και μπουκάλια από τον θεατή Νικόλα Άσιμο που προφανώς δεν πτοεί κανέναν .

 

Τότε σκάει ευτυχώς η ιδέα στον Δημήτρη να κάνει την συναυλία live άλμπουμ ώστε να 'χουμε και εμείς σήμερα μια μικρή γεύση για το τι έγινε εκείνο το απόγευμα εκεί .

 

Ένα άλμπουμ από διασκευές μεγάλων RocK επιτυχιών με μια set list που κάθε λάτρης θα ευχόταν να είχε

 

Little Queenie

Till the End of the Day
Purple Haze
Wooly Bully
Woman to Woman
Crazy love
Good Times Bad Times
Gimme Shelter
The Christian Life
Blues Medley

Τραγούδια που ποτέ δεν πρόβαραν όλοι μαζί αλλά εκτέλεσαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο και για όσους βιαστούν να πουν "γιατί διασκευές ρε φίλε , τόσα υπέροχα τραγούδια έχει ο Πουλικάκος" η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο συγκεκριμένος τα έκανε δικά του . Με το δικό του στυλ , με την βραχνή φωνή του και το RocK ταπεραμέντο του κατάφερε να φέρει τον κόσμο αλλά και εμάς που ακούμε σήμερα τον δίσκο σε μια ουτοπική συναυλία όπου θα απολαμβάναμε την πρωτότυπη εκδοχή τους . Μην ξεχνάμε επρόκειτο για "πάρτυ" και όχι συναυλία του Πουλικάκου .

Λίγα λόγια για το εξώφυλλο του άλμπουμ :

Στο εξώφυλλο εμφανίζεται ο Δημήτρης Πουλικάκος να κρατάει ομπρέλα προφανώς για τις αναβολές που πήρε η συναυλία έχοντας ένα ειρωνικό - αστείο ύφος αλλά και μια φωτογραφία από στιγμιότυπα εφόσον κυκλοφόρησε και σε βίντεο .

Μας υπενθυμίζει κάθε φορά που κοιτάμε το εξώφυλλο τι τύπος ανθρώπου είναι , πλακατζής , αστείος , σαρκαστικός ... Έτσι όπως ακριβώς τον ξέρουμε , μια αυθεντική RocK παρουσία με όλο το πακέτο τρέλας που της αρμόζει !

Μια παρουσία να μας θυμίσει πόσο πίσω πάει αυτό το είδος μουσικής στα μέρη μας και ποιοί την έχτισαν . Ακούστε τον δίσκο όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη και ψάξτε λιγάκι παραπάνω τον Πουλικάκο αξίζει τον κόπο ...!

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/