Οι μουσικοί εισπράττουν μόνο το 12% των χρημάτων της μουσικής βιομηχανίας

Μια νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι η μουσική βιομηχανία πληρώνει ελάχιστα τους μουσικούς και ότι το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους προέρχεται από συναυλίες.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι οι μουσικοί δεν πληρώνονται επαρκώς στη μουσική βιομηχανία, καθώς οι καλλιτέχνες λαμβάνουν μόνο το 12% των χρημάτων που η μουσική βιομηχανία κάνει συνολικά.

Η έκθεση της Citigroup, λέει ότι παρά τους πολλούς ακροατές στις ΗΠΑ και τα έσοδα που είναι πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από την μουσική - περισσότερο από ποτέ - και έσοδα άνω των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως συνολικά, οι μουσικοί λαμβάνουν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια αυτού του ποσού.

Η έκθεση αναφέρει ότι αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: οι μουσικοί περιοδεύουν περισσότερο στην ψηφιακή εποχή και οι καταναλωτές επιλέγουν να «νοικιάσουν» τη μουσική παρά να την αγοράσουν μέσω υπηρεσιών ροής.

Η έκθεση αναφέρει: "Η μουσική βιομηχανία βρίσκεται μέσα σε δύο βαθιές αλλαγές. Πρώτον, οι καταναλωτές προτιμούν όλο και περισσότερο να νοικιάζουν - αντί να αγοράζουν - μουσική. Δεύτερον, η κατάρρευση της φυσικής μουσικής ώθησε τους καλλιτέχνες να περιοδεύσουν πιο συχνά, οδηγώντας σε σημαντική ανάπτυξη σε συναυλίες και φεστιβάλ ".

Μιλώντας στο Rolling Stone, ο Jason Bazinet, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, δήλωσε ότι ο αριθμός ήταν "εκπληκτικά χαμηλός" και ότι ο αριθμός αποκάλυψε "μια απίστευτη ποσότητα διαρροής".

Είπε: "Αν το ψάξετε, θα δείτε ότι περίπου το 10 τοις εκατό συλλέγονται από τον καλλιτέχνη. Αυτό είναι εκπληκτικά χαμηλό. "

Πρόσθεσε ότι για τους νέους καλλιτέχνες, η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα κακή: «Δεν πρόκειται να κάνουν πολλά χρήματα. υπάρχει μια απίστευτη ανισότητα σε όλη την βιομηχανία.