Τέλος εποχής για τους αντιρρησίες του Χιπ χοπ

Τέλος εποχής για τους αντιρρησίες του Χιπ χοπ

Από τον Κώστα Ζουγρή

Η απόλυτη κυριαρχία του Χιπ χοπ δεν αφήνει πια περιθώρια αμφισβήτησης για την απήχηση που έχει το Χιπ χοπ.στους νέους.

Δεν είναι θέμα καλλιτεχνών, σήμερα είναι ο Drake, αύριο θα είναι κάποιος άλλος, η ουσία είναι ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό οι νέοι να παρακολουθούν τους καλλιτέχνες που είναι στην επικαιρότητα, το αντίθετο θα ήταν παράδοξο.

Το επιχείρημα για το αν οι σημερινοί νέοι θα ακούνε σε μερικά χρόνια τα τραγούδια που είναι επιτυχίες σήμερα νομίζω ότι είναι αστείο, πάντα οι νέοι άκουγαν τις επιτυχίες της εποχής και αυτές τους ακολουθούσαν σαν ανάμνηση στην υπόλοιπη ζωή τους.

Όσο για το ότι τα κακά ραδιόφωνα σε συνεργασία με τις εταιρείες προωθούν το Χιπ χοπ που γράφουν μερικοί, ας μην το σχολιάσω, δηλαδή όταν οι νέοι γούσταραν το ροκ και το έπαιζε το ραδιόφωνο ήταν όλα καλά, τώρα που οι νέοι θέλουν το Χιπ χοπ υπάρχει συντεχνία.

Έχουν σχέση τα σημερινά σχολεία με αυτά που υπήρχαν σε άλλες δεκαετίες; έχει σχέση ο κινηματογράφος; ο τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων;.

Ποιος περίμενε ότι η τεχνολογία θα σημειώσει τόσο μεγάλη πρόοδο και καθημερινά σχεδόν θα έχουμε νέες αλλαγές.

Είναι γεγονός ότι έχουμε αποτύχει στον τομέα προσέγγισης αυτών που μας ακολουθούν σε επίπεδο να συνδράμουν οικονομικά την προσπάθεια μας, η αδιαφορία της πλειοψηφίας σίγουρα πρέπει να μας προβληματίσει.

Όμως σε επίπεδο ενημέρωσης τολμώ να γράψω ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που υιοθετούν τις απόψεις μας, όχι μόνο στην μουσική, τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση.

Πώς μπορεί να εξαργυρωθεί αυτό; αρχικά είναι μια ηθική ικανοποίηση το να έχεις πείσει 4.488.000 μοναδικούς επισκέπτες.

Η ζωή είναι μικρή, υπάρχει τόση μοναξιά στον κόσμο, τουλάχιστον όλα αυτά τα χρόνια τα 'οράματα μας' είχαν μία λογική στο να επιτευχθούν, το σήμερα δεν είναι όπως ίσως το σχεδιάζαμε, αλλά ποιος ξέρει τι τον περιμένει αύριο.