Drake σπάει τα ρεκόρ, το αν θα μείνει στην ιστορία θα το δείξει ο χρόνος

Drake σπάει τα ρεκόρ, το αν θα μείνει στην ιστορία θα το δείξει ο χρόνος

Από τον Κώστα Ζουγρή

Τα κατάφερε ο Drake να πετύχει με το άλμπουμ του Scorpion ένα ασύλληπτο ρεκόρ με το 1 δισεκατομμύριο streaming σε παγκόσμιο επίπεδο με τα 25 τραγούδια του άλμπουμ του Scorpion από τα οποία τα 20 είναι στις αντίστοιχες πρώτες θέσεις του καταλόγου με τα Streaming στην Αμερική.

O Drake είναι ένα από τα μουσικά φαινόμενα της εποχής μας, αύριο θα είναι κάποιος άλλος, είναι άστοχο να τον συγκρίνουμε με καλλιτέχνες από το παρελθόν όπως οι Michael Jackson και Marvin Gaye τους οποίους αγαπάει και ο ίδιος, παρά το νεαρόν της ηλικίας του και τους έχει αναφέρει σε αρκετά τραγούδια του και βέβαια έχει επηρεασθέι από αυτούς.

Ήταν η Taylor Swift, η Αdele, είναι ο Drake, αύριο θα είναι κάποιος άλλος, ο χρόνος είναι αυτός που κρίνει στο τέλος την προσφορά του καθενός και του δίνει την ανάλογη θέση στην ιστορία.

Ο Michael Jackson ήταν παιδί θαύμα, με τους Jackson 5 σε νεαρή ηλικία είχε ερμηνεύσει αρκετά διαμάντια της Soul-pop, όμως ακόμα και όταν κυκλοφόρησε το καταπληκτικό Off The Wall δεν είχε την αποδοχή όλων, το Thriller ήταν αυτό που τον έκανε θρύλο.

O Marvin Gaye στην δεκαετία του '60 κυκλοφόρησε δεκάδες κλασικά τραγούδια που όμως δεν είχαν την τεράστια επιτυχία που θα του χάριζε στο τέλος της δεκαετίας η διασκευή του στο I Heard It Through The Grapevine.

Στην δεκαετία του '70 μας χάρισε τα αριστούργημα What's GoinG On και το αρκετά καλό Let's Get It On, μετά τα προσωπικά του προβλήματα σχεδόν τον οδήγησαν στο περιθώριο.

Μικρή αναλαμπή με το Sexual Healing και μετά ο θάνατος του δρομολόγησε την αθανασία του, κάτι που δεν έγινε με τον Michael Jackson που ο χρόνος που πέρασε από τον θάνατο του, δεν μεγάλωσε ιδιαίτερα τον θρύλο του, μάλλον τον μείωσε.

Όλοι οι νέοι σε κάθε μέρος του πλανήτη ακούνε Hip Hop, το αν θα ακούνε και αύριο, δεν το ξέρει κανείς, το πιθανότερο είναι ότι αν και έχει 40 χρόνια ζωής, δεν θα φύγει εύκολα από την καθημερινότητα των νέων.