Και ξαφνικά ανακαλύψαμε το Χιπ χοπ...

Και ξαφνικά ανακαλύψαμε το Χιπ χοπ...

Από τον Κώστα Ζουγρή

Εδώ και μερικές εβδομάδες με αποκορύφωμα την βράβευση του Kendrick Lamar με το Πούλιτζερ για την μουσική, έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά αυτοί οι οποίοι αποδέχονται περισσότερο το Χιπ χοπ, βλέπουν λιγότερο απωθητική την μουσική του Kendrick Lamar και ανοίγονται περισσότερο στο Ελληνικό Χιπ χοπ.

Καλό είναι να παρακολουθεί κανείς όλα τα είδη της μουσικής, εγώ και ο Πετρίδης ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι το Χιπ χοπ είναι η καλύτερη μουσική σήμερα, άλλωστε είναι ήδη 40 χρόνια χρόνια σχεδόν στην επικαιρότητα και λογικά θα αρχίσει να υποχωρεί, αυτό που λέμε είναι ότι με όρους που μετράγαμε πάντα την επιτυχία, είναι το είδος που κυριαρχεί.

Σαφώς και υπάρχουν αξιόλογα Χιπ χοπ, όπως υπάρχουν αξιόλογες ηχογραφήσεις σε όλα τα είδη της μουσικής. Η ουσία είναι να μπορείς να ξεχωρίζεις και να απολαμβάνεις το καλό από κάθε είδος, αλλά αυτός ο ενθουσιασμός που έχει καταλάβει μερικούς για το Χιπ χοπ έρχεται με μερικές δεκαετίες καθυστέρηση και δεν δικαιολογείτε από την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στο είδος.

Αυτοί που συνεχίζουν να κυριαρχούν στις συναυλίες, που έχουν και τα πολλά χρήματα είναι οι καλλιτέχνες της ροκ.

Αν παίξουν 10 πρώτα ονόματα του Χιπ χοπ στην Αμερική σε μία συναυλία, είναι αδύνατο να συγκεντρώσουν τον αριθμό ατόμων που πηγαίνουν για να δουν ένα μόνο μεγάλο ροκ όνομα.

Το ίδιο θα συμβεί βέβαια αν έλθουν και στην Ελλάδα.

Εμάς τα γούστα μας παραμένουν τα ίδια και τα τραγούδια που επιλέγουμε γι' αυτήν την εβδομάδα είναι:

BLINDERS

WHITE DENIM

FLORENCE +THE MACHINE

ARCTIC MONKEYS

ORBITAL

SIMIAN MOBILE DISCO

LYKKE LI

SUDAN ARCHIVES

CHRISTINE AND THE QUEENS

TELEMAN

Με οποιαδήποτε δωρεά παίρνετε μέρος στην κλήρωση για cd της Judy Garland και του Αγγελάκα.