Γιάννης Πετρίδης: Πάντα θα είναι έτσι, οι γονείς δεν θα αποδέχονται την μουσική που ακούνε τα παιδιά τους

Γιάννης Πετρίδης: Πάντα θα είναι έτσι, οι γονείς δεν θα αποδέχονται την μουσική που ακούνε τα παιδιά τους

Από τον Γιάννη Πετρίδη

Αυτό το στιγμιότυπο που διαδραματίζεται στο 15ο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της πολύ καλής βραβευμένης σειράς This Is Us επαναλαμβάνεται χιλιάδες φορές καθώς η μία γενιά διαδέχεται την άλλη.

Πίτσμπουργκ δεκαετία του '90, η έφηβη κόρη κάνει σκασιαρχείο για να πάει στο κατάστημα δίσκων στο κέντρο της πόλης και να πάρει αυτόγραφο από την Alanis Morissette.

Ο πατέρας της-όχι και τόσο μεγάλος σε ηλικία-την συναντά κατά τύχη και τελικά την πάει ο ίδιος με τ' αυτοκίνητο στο κατάστημα.

Στη διαδρομή την ρωτάει τι είναι αυτή η Alanis Morisette και το κορίτσι απαντά ότι είναι μια τραγουδίστρια που πήρε 5 γκράμυ, είναι 6 χρόνια μεγαλύτερη από εμένα και τα τραγούδια της αντιπροσωπεύουν τους νέους του '90.

(H Alanis Morissette με άλλο τραγούδι ακούγεται στην οσκαρική ταινία Lady Bird που είδαμε πριν από λίγους μήνες, για να τονίσουμε την επιρροή της στα κορίτσια των 90's).

O πατέρας λέει στην μικρή, βάλε μου να ακούσω τι είναι αυτή η Alana.

Όταν ακούει κάποιο τραγούδι της κοροϊδευτικά της απαντά 'μα είναι τραγούδια αυτά.....

Image result for bruce springsteen

Θα σου βάλω εγώ ένα καλλιτέχνη που δεν έχει σχέση με αυτό που άκουσα.

Της έβαλε ένα από τα τραγούδια του Bruce Springsteen.

Πάντα θα είναι έτσι, οι γονείς δεν θα αποδέχονται την μουσική που ακούνε τα παιδιά τους εκτός από μερικές εξαιρέσεις.

Μπορεί ο Springsteen να σημάδεψε τα τελευταία 40 χρόνια την μουσική ιστορία, αλλά και η Alanis Morissette έχει αφήσει το στίγμα της στην γενιά της δεκαετίας του '90 και στην έφηβη κόρη του This Is Us,