Κάτι για τον μικρό πρίγκιπα: «Little» Prince…The Single Story

Κάτι για τον μικρό πρίγκιπα: «Little» Prince…The Single Story

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Ο μοναδικός πρίγκιπας από την Μινεάπολη σαν σήμερα αποκτούσε το τρίτο Νο1 του στις ΗΠΑ. Το φιλί από το LP Parade, θα μείνει για δύο εβδομάδες στην κορυφή. Στη θέση αυτή θα βρεθεί άλλες δύο φορές, το 1988 με το εκπληκτικό Batman από τα πιο ανορθόδοξα τραγούδια που κατέκτησαν ποτέ το Hot 100, και το 1991 με το ροκ Cream. Είχαν προηγηθεί τα When The Doves Cry και Let’s Go Crazy το 1984 και τα δύο.

Ενόψει και της επετείου από την «αποχώρησή» του, 21 Απριλίου, του 2016, θυμόμαστε την εκπληκτική ιστορία που έχει γράψει με τις κυκλοφορίες των μικρών δίσκων του. Από τα 104 επίσημα τραγούδια που κυκλοφόρησε ως σινγκλ μόνο το 1999 και το Controversy επανακυκλοφόρησαν, από δύο φορές. Ένα από αυτά ήταν medley, το purple medley το 1995. Τα 67 είναι προς το παρόν διαθέσιμα στη δημοφιλή πλατφόρμα του Spotify. Κάποια που απουσιάζουν για λόγους δικαιωμάτων μπορεί να τα βρει στο επίσημο κανάλι του στο Youtube, ενώ άλλα, έως σήμερα απουσιάζουν και από τους δύο προορισμούς.

Υπάρχει εκτός από τα τραγούδια που κυκλοφόρησε και μια αθέατη σαγηνευτική πλευρά του, όχι μόνο για τους φαν αλλά και για κάθε λάτρη της μουσικής. Είναι η ιστορία των ζωντανών εμφανίσεών του που κάποια στιγμή θα ρίξουμε μια κλεφτή μόνο ματιά σε αυτό τον λαβύρινθο στιγμών που επαληθεύουν περίτρανα το πόσο ταλαντούχος ήταν.