Μουσική αφιέρωση: Αφιερωμένο εξαιρετικά... η ζωή χωρίς την ανθρωπιά μας είναι άδεια

Μουσική αφιέρωση: Αφιερωμένο εξαιρετικά... η ζωή χωρίς την ανθρωπιά μας είναι άδεια

Από τον Κώστα Ζουγρή

Τα χρόνια περνάνε και τα πάντα αλλάζουν. Αυτό που όμως δεν έχει αλλάξει σε κανένα μέρος της Γης, είναι η ανάγκη του να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

Δυστυχώς όμως διαπιστώνω ότι για πολλούς συμπατριώτες μας το μίσος έχει πια περίοπτη θέση στην καρδιά τους, μια καρδιά που αφιερώνει ελάχιστο χώρο στην αγάπη.

Η τεχνολογία μάς δίνει την δυνατότητα να βλέπουμε πόσοι μπαίνουν στα θέματα που ανεβάζουμε κάθε μέρα και είναι λυπηρό το ότι σε όσα αφορούν την μουσική, η συμμετοχή δεν είναι αυτή που είναι σε άλλα γενικού ενδιαφέροντος.

Φίλοι της μουσικής αντιδρούν σαν κακομαθημένα παιδιά συνήθως μόνο όταν πιστεύουν ότι θίγονται τα μουσικά τους πιστεύω.

Οι διαφωνίες είναι κι αυτές μέσα στο παιγνίδι, είναι αδύνατο να έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια γνώμη και ειδικά εμείς οι Έλληνες με ιστορικό διαφωνιών και διχασμού που κρατάει χιλιάδες χρόνια.

Αντί να γράψουν τις δικές τους απόψεις, ή απλά να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους αιτιολογώντας της ή όχι, βρίζουν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, απειλούν ότι θα αποχωρήσουν από την σελίδα και θα πάψουν να κάνουν like.

Ενόχληση νιώθουν ακόμα και φίλοι μας με την επιμονή μας να ζητάμε την βοήθεια για την συνέχιση της λειτουργίας της σελίδας μας.

Ας μην αισθάνονται τύψεις για κάτι, θα τα καταφέρουμε να συνεχίσουμε έστω και στερούμενοι πράγματα καθημερινής ανάγκης.

Όποιος αγαπάει την μουσική πιστεύουμε ότι είναι καλός άνθρωπος και είναι αδιανόητο να βρίζει κάποιον επειδή γράφει κάτι για το οποίο δεν συμφωνεί σχετικά με τον αγαπημένο του τραγουδιστή, κιθαρίστα ή ντράμερ.

Κι εμείς άνθρωποι είμαστε και όπως εσείς έχουμε δικαίωμα να έχουμε την γνώμη μας, ανεξάρτητα του αν όλοι την θεωρούν σωστή.

Η μουσική έχει τόσα πολλά μυστικά, ώστε δεν φτάνει μια ζωή για να τα ανακαλύψει κανείς, Προσπαθούμε καθημερινά ότι καινούργιο μαθαίνουμε να το μοιραζόμαστε μαζί σας.

Σ' αυτούς που εκδήλωσαν την επιθυμία να αποχωρίσουν από την παρέα μας, αυτούς που προσπαθούν επιθετικά να μας πείσουν για τις καλύτερες μουσικές γνώσεις τους και την δική μας άγνοια, για όσους ενοχλούνται βλέποντας ότι κάποιος θέλει βοήθεια για να συνεχίσει να προσφέρει ότι προσφέρει σε 4.150.000 ανθρώπους, ή έστω 1.00.000, σκέφτηκα αμέσως να τους αφιερώσω ένα τραγούδι, δεν είναι ροκ, ούτε καν ξένο, είναι Ελληνικό και αγαπημένο, όπως πολλά Ελληνικά τραγούδια από το παρελθόν.