Σοκ για όσους τον αμφισβήτησαν, το βραβείο Πούλιτζερ στον Kendrick Lamar. Πήραν όμως το μήνυμα;

Σοκ για όσους τον αμφισβήτησαν, το βραβείο Πούλιτζερ στον Kendrick Lamar. Πήραν όμως το μήνυμα;

Δυστυχώς η απέχθεια αρκετών Ελλήνων φίλων της μουσικής για το Χιπ Χοπ τους κάνει να μην απολαμβάνουν αρκετά αξιόλογα σημερινά μουσικά κομμάτια.

 

Αυτό ξεκινάει από πολλούς που ασχολούνται εδώ και χρόνια με την λεγόμενη εναλλακτική μουσική που ποτέ δεν έγραψαν ένα καλό λόγο για τεράστια ονόματα της μαύρης μουσικής που εμφανίσθηκαν σ' αυτό το χώρο, από την εποχή του Africa Bambaata και του Grandmaster Flash, μέχρι σήμερα.

 

Θυμάμαι τα αγριεμένα τηλεφωνήματα που έπαιρνε ο Κώστας στις αρχές του '80 όταν στην εκπομπή λέγαμε ότι το ραπ είναι το σημαντικότερο νέο κίνημα.

 

Μάλιστα όταν τα λέγαμε αυτά, το ροκ ήταν ακόμα στα καλύτερα του, όχι όπως σήμερα.

 

Είναι απόλυτα αποδεκτό να μην αρέσει σε κάποιους αυτό το είδος της μουσικής, είναι όμως και άδικο, χωρίς γνώσεις να μπερδεύουν και να βάζουν στο ίδιο καλάθι τον Frank Ocean και τον Kendrick Lamar με όσους περιλαμβάνει ο όρος Χιπ χοπ.

 

Όπως δεν μπορείτε να συγκρίνετε τους Pink Floyd και τους Beatles με το κάθε αδιάφορο όνομα του ροκ, το ίδιο συμβαίνει και εδώ.

 

Πώς να το κάνουμε. Κι εγώ θα ήθελα αυτές οι εξαιρετικές εμφανίσεις του David Byrne και της St. Vincent στην Coachella να είχαν μεγαλύτερη δημοσιότητα.

 

Τους επισκίασαν όμως η Beyonce, o Weeknd και ο Eminem.

 

Είναι όπως το '69 οι καλλιτέχνες του Woodstock είχαν βάλει στην άκρη τον Sinatra, τον Perry Como, τον Andy Williams και όλη την προηγούμενη γενιά.

 

ΥΓ, Ψάχνω σε ποια πόλη της Ευρώπης με βολεύει καλύτερα να δω τον Θεϊκό David Byrne 'εφ' όλης της ύλης'.

 

ΥΓ. 2 Από το πρωί ακούω εξαιρετικές αναλύσεις στο BBC 6 από δημοσιογράφους σημαντικών εφημερίδων για την βράβευση, φαντάζομαι τι θα γίνετε στην Αμερική