H διαδικασία έχει ως εξής

Έχεις στα χέρια σου 10-15 (ο αριθμός τυχαίος) δίσκους με νέες κυκλοφορίες από παλιούς και καινούργιους καλλιτέχνες. Κάτι έχεις διαβάσει κάτι έχεις ακούσει και ανυπομονείς να κάτσεις στην πολυθρόνα σου συγκεντρωμένος απέναντι απ το στερεοφωνικό να απολαύσεις το επόμενο διαμάντι. Που όλο και λιγότερο βγαίνει. Όταν όμως το ακούσεις και ειδικά από νέο καλλιτέχνη νιώθεις τις πατούσες σου πιο πάνω από την πλάτη της πολυθρόνας.

Όλο αυτό δεν είναι μια διαδικασία, είναι μια ιεροτελεστία. Όλοι εμείς των τελευταίων ..αντα και μόνιμοι κάτοχοι των ...ηντα έχουμε κρεμασμένα στα πόδια κάτι βαρίδια που λέγονται βιώματα που έχουν συνδυαστεί με ορισμένα είδη μουσικής

Έχουμε βάλει και κάποιες γενιές από κάτω που ακούνε τα δικά τους είδη. Δεν μπορώ και δεν πείθω κανένα νέο ν ακούσει ότι του λέω Μπορώ όμως να του προτείνω και αν θέλει ή παρακινηθεί με κάποιον τρόπο έχει καλώς. Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων που αλλιώς λέγεται και χάσμα των γενεών.

Ο μόνος κοινός και χρυσός κανόνας για μικρούς και μεγάλους είναι το να ψάχνεσαι ή να την ψάχνεις και στο τέλος όλοι θα βρουν κάτι για τα γούστα τους.

Κώστας Σιέρρος