Τι ενώνει τους Pink Floyd, Led Zeppelin & Elton John με τους Beatles της κωμωδίας Monty Python ;

Τι ενώνει τους Pink Floyd, Led Zeppelin & Elton John με τους Beatles της κωμωδίας Monty Python ;

Από τον ALi Mathloum

Το 1975 κυκλοφόρησε το Monty Python and the Holy Grail η θρυλική κωμωδία όπου ο αγγλικός κωμικός θίασος μας χάρισε μια ξεκαρδιστική παρωδία βασισμένη στον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου. Η όποια με τα χρόνια απέκτησε γιγάντιο καλτ στάτους και σήμερα θεωρείται απο τις κορυφαίες κωμωδίες όλων των εποχών, μαζί φυσικά και με τις άλλες δύο ταινίες του γκρουπ The Life Of Brian & The meaning of life.

Ήταν η πρώτη τους αυθεντική ταινία καθώς το And Now For Something Completely Different του 1971 ήταν μια συλλογή με τα καλύτερα σκετσάκια από την μυθική σειρά Monty Python's Flying Circus.

Οι Pink Floyd υπήρξαν μεγάλοι θαυμαστές των Pythons τόσο που στις ηχογραφήσεις του Dark Side of the Moon (1973) σταματούσαν την παραγωγή για να παρακολουθήσουν επεισόδια από την σειρά. Στην προ-παραγωγή της ταινίας των Python υπήρχε δυσκολία στο να ανεβρεθούν χρήματα για να στηρίξουν το μπάτζετ και τις ιδέες του θιάσου. Μέσω του διευθυντή παραγωγής ο οποίος είχε ''άκρες'' με δισκογραφικές εταιρίες ζήτησε την βοήθεια τους γνωρίζοντας πως όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες ήταν θαυμαστές των Python.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενίσχυσης προήλθε απο τους Pink Floyd και ύστερα απο τους Led Zeppelin , οι πρώτοι μετά την εκκωφαντική επιτυχία του Dark Side είχαν την δυνατότητα να επενδύσουν και πήραν όπως φαίνεται την καλύτερη απόφαση. Aκολούθησαν οι Ζέπελιν με μπροστάρηδες τους Page & Bonham που ανεκαθεν έιχαν ενδιαφέρον για τα εικαστικά και τον κινηματογράφο. Ελτον Τζον & Genesis έβαλαν κ εκείνοι τον οβολό τους.
Φημολογείται πως συμμετείχαν και οι Jethro Tull sστην χρηματοδότηση του μπάτζετ.

Έτσι λοιπόν με την βοήθεια των έτερων θρύλων της ροκ σκηνής μπόρεσαν οι διανοούμενοι της κωμωδίας Monty Python να εκκινήσουν την κινηματογραφική τους καριέρα και να εξελιχθούν στο σπουδαιότερο κωμικό πρότζεκτ της ιστορίας.

Rock n' Roll to the rescue...