Βαρεθήκαμε την υποκρισία της αντιπαλότητας των κομμάτων

Εδώ και μισό αιώνα παίζουμε στην χώρα μας το παιχνίδι της εναλλαγής εξουσίας μεταξύ αυτού που αποκαλούμε μεσαίο χώρο και της δεξιάς, με διάφορες παραλλαγές

Σχετικά σπάνια στο παιχνίδι αυτό προσπαθεί να πάρει μέρος και η αριστερά, όμως για να παίξει ρόλο πρωταγωνιστή στις σημερινές συνθήκες, θα πρέπει να προσαρμοσθεί στους κανόνες του παιχνιδιού που εφάρμοζαν όλα αυτά τα χρόνια οι δύο αποκαλούμενοι μέχρι πρόσφατα μεγάλοι παίκτες.

Αν το πετύχει αυτό θα την αφήσουν να έχει πρόσβαση με ίσα δικαιώματα στην διεκδίκηση της κοκκινοσκουφίτσας που στην περίπτωσή μας είναι ο Ελληνικός λαός.

Αρκετή δόση από παραμύθια στο θέμα, αλλά μήπως η ζωή μας δεν είναι γεμάτη παραμύθια εδώ και πολλές δεκαετίες?.

Ήδη το κόμμα που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελληνικής αριστεράς, ψάχνει να βρει τρόπο προσέγγισης της πραγματικότητας με τα παραμύθια, όσοι έχουν προσπαθήσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν σε προσωπικό ή πολιτικό επίπεδο τα κατάφεραν, όλοι μας νιώθουμε γοητευμένοι από τα παραμύθια.

Όποιος λέει αλήθειες συνήθως περνάει στο περιθώριο στην πολιτική και στην ζωή, αυτός είναι ο κακός, ο λίγος, ο ανακατοσούρας, ο απροσάρμοστος και γενικά κουβαλάει πάνω του όλα τα αρνητικά.

Ενώ ο παραμυθάς σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα με ένα υλικό με μείγμα από Spider-man, Superman και διάφορους άλλους ήρωες.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η Ελληνική αριστερά λέει ψέματα, σημαίνει ότι χωρίς μια δόση ψέματος δεν μπορείς να πετύχεις στην Ελληνική κοινωνία, όχι τώρα, αλλά ανέκαθεν.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να είναι μακριά από μια συμφωνία με τα άλλα αριστερά κόμματα, θα πρέπει όμως να τα βρούνε, γιατί διαφορετικά τα συνεταιράκια που μας κυβερνούν και που αργά ή γρήγορα θα αναγκασθούν να επισημοποιήσουν την σχέση τους, θα εδραιωθούν στην εξουσία και όσο υπάρχει προοπτική για βελτίωση των οικονομικών, θα κερδίζουν έδαφος.

Πάντως η ουσία είναι ότι το παραμύθι της αντιπαλότητας μεταξύ των δύο κομμάτων που μας κυβερνούν τελειώνει και επειδή χωρίς αυτό δεν μπορούν να κυβερνήσουν, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος να είμαστε έτοιμοι για 2 νέους μεγάλους αντιπάλους που θα έχουν πια άλλα ονόματα για να γλυτώσουν βέβαια και τα χρέη στην εφορία, κάτι σαν Νέος Πανιώνιος, στο ποδόσφαιρο δεν ισχύει πια αυτό, αλλά στην πολιτική κάνουν ότι θέλουν ακόμα.

Κώστας Ζουγρής