Υπάρχει στην Ελλάδα η δύναμη της μουσικής;

Υπάρχει στην Ελλάδα η δύναμη της μουσικής;

Θυμάμαι τα χιλιάδες γράμματα που παίρναμε κάθε μήνα στο Α' Πρόγραμμα, τα αμέτρητα τηλεφωνήματα, ειδικά όταν κάναμε διαγωνισμούς και τώρα 'παγωνιά' μπαίνουμε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης συνήθως όταν δεν μας αρέσει κάτι για να το σχολιάσουμε αρνητικά.

Δεν πιστεύω στα ζώδια, πιστεύω όμως στα γενικά χαρακτηριστικά τους, ειδικά αυτά που με κολακεύουν σαν άνθρωπο, όπως αυτό που με χαρακτηρίζει σαν το πιο λογικό ζώδιο, αλλά και το πιο θύμα, έτσι αδυνατώ να καταλάβω πώς μπορεί να κάνουμε διαγωνισμό στον οποίο δίνουμε 4 καλά άλμπουμ A Saucerful Of Secrets, NoJacket Required (X2), και το Soundtrack του Fame μαζί με οποιοδήποτε από τα 6 ηλεκτρονικά μας βιβλία και δηλώνουν συμμετοχή 6-7 άτομα, ο διαγωνισμός εκπνέει αύριο το βράδυ στις 8.

https://www.apotis4stis5.com/news-f/4637-a-saucersful-of-secrets-pink-floyd

Ουσιαστικά δεν ζητάμε τίποτα, αφού μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει στέλνοντας μερικά λεπτά του Ευρώ κι όμως τα 4 εκατομμύρια σχεδόν των μοναδικών επισκεπτών μας αδιαφορούν.

Από αυτούς βέβαια θα πρέπει να εξαιρέσουμε τους 350-400 που είναι αυτοί που στηρίζουν την προσπάθεια μας και τους ευχαριστούμε.

Οι υπόλοιποι βέβαια όπως όλοι μας έχουν τα δικά τους προβλήματα και δεν είναι εποχές που μπορεί κανείς να σκεφτεί κάτι άλλο εκτός από το να επιζήσει αφού όλοι έχουμε μπει 'στο Λούκι' για άγνωστο πόσο χρόνο, εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να δω ξανά την χώρα όπως την ήξερα, εκτός και αν ζήσω όπως ο παππούς μου, αλλά οι γονείς μου πέθαναν σχετικά νέοι, κάτω από 60.

Υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά, αυτή που πριν 4 ώρες στο λεωφορείο κτύπησε το κινητό ενός 18χρονου και είχε σαν ringtone το Satisfaction. Mου είπε ότι ακούει ροκ από το παρελθόν που έμαθε από τους γονείς του, φροντίστε κι εσείς να μάθετε τα κατάλληλα στα παιδιά σας, όχι μόνο ροκ, καλή μουσική από κάθε είδος.

Κώστας Ζουγρής.

ΥΓ Δεν πιστεύω στα ζώδια, αλλά πιστεύω στις συμπτώσεις, 5' μετά την αναφορά μου στο Satisfaction το ακούω τώρα από το BBC.