Η μουσική δεν γερνάει ποτέ!

Η μουσική δεν γερνάει ποτέ!

Από τον Κώστα Ζουγρή

Θυμάμαι σαν σήμερα την μητέρα μου να μου λέει 'τι ακούς παιδάκι μου αυτά τα τραγούδια, όλα ίδια είναι'.

Δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τότε, όσοι απομακρύνονται ηλικιακά από τα 35-40 χρόνια έχουν συνήθως την ίδια άποψη και συχνά μας γράφουν ότι σε μερικά χρόνια όλες αυτές οι επιτυχίες της εποχής θα είναι ξεχασμένες.

Έψαξα λοιπόν τις προηγούμενες δεκαετίες από το 1968 και διαπίστωσα ότι πράγματι από τις 4 τελευταίες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα, μόνο 3 τραγούδια από τα 40 που ήταν στα 10 πρώτα στον αντίστοιχο Μάρτιο στο παρελθόν, μόνο 3 θα μπορούσαμε να πούμε ότι έμειναν και πέρασαν στις επόμενες γενιές, το ίδιο θα συμβεί και με τα τωρινά που είναι αγαπητά στους σημερινούς νέους και θα τους συντροφεύουν σαν ανάμνηση στο υπόλοιπο της ζωής τους, δηλαδή θα ξεχαστούν από τις επόμενες γενεές.

Τα 3 τραγούδια που έμειναν κατά την γνώμη μου βέβαια, ήταν τα Stayin Alive και Were The Champions από τον αντίστοιχο Φεβρουάριο του 1978 και το Never Gonna Give You Up από το 1988.

Τα υπόλοιπα, αγαπήθηκαν από τους νέους της εποχής τους και πέρασαν στο περιθώριο.

Γι' αυτό και υπάρχουν τα διαχρονικά τραγούδια και οι διαχρονικοί καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν, απλά, μετά το 1970, αυτά έγιναν πιο σπάνια.

Ακούτε την μουσική που σας αρέσει ανεξάρτητα από την εποχή που ηχογραφήθηκε.