Eπέζησαν οι τρεις διάσημοι δραπέτες από το Αλκατράζ;

Eπέζησαν οι τρεις διάσημοι δραπέτες από το Αλκατράζ;

Από την ημέρα που τρεις έγκλειστοι δραπέτευσαν από τη γνωστή φυλακή του Αλκατράζ, πέρασαν 56 χρόνια. Το τι έγιναν παραμένει άλυτο. Και ήρθαν νέα στοιχεία στο φως.

Το Αλκατράζ, η φυλακή για τους σκληρούς βαρυποινίτες τότε βρίσκεται στον κόλπο του Σαν Φραντσίσκο. Οι τρεις κρατούμενοί του τότε, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή πνίγηκαν. Ωστόσο, μία καινούργια εξέλιξη στην υπόθεση αναγκάζει το FBI να ανοίξει εκ νέου το φάκελο.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, όπως είναι ο τίτλος της υπηρεσίας, έλαβε μία επιστολή από έναν άντρα που ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους τρεις που δραπέτευσαν τη δεκαετία του 1960, συγκεκριμένα το 1962 και σήμερα είναι περίπου 83 ετών.

Η ιστορία έχει γράψει τα εξής:

Οι αδελφοί Τζον και Κλάρενς Άνγκλιν και ο Φρανκ Μόρις έσκαψαν τούνελ μέσω του οποίου απέδρασαν από τη φυλακή στις 11 Ιουνίου του 1962 και εξαφανίστηκαν στα νερά του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους και θεωρήθηκε ότι πνίγηκαν.

Υπάρχουν όμως δύο προβλήματα ως προς την επίσημη θεωρία. Πρώτον, είχαν φτιάξει αυτοσχέδια βάρκα την οποία χρησιμοποίησαν. Δεύτερον, βρέθηκε κουπί σε ένα νησί, το Angel.

Alcatraz in 1930s

Τώρα λοιπόν καταφτάνει μία επιστολή προς το FBI, χειρόγραφη, η οποία αναφέρει:

«Το όνομά μου είναι Τζον Άνγκλιν. Απέδρασα από το Αλκατράζ τον Ιούνιο του 1962 με τον αδελφό μου, Κλάρενς και τον Φρανκ Μόρις. Είμαι 83 ετών και σε κακή κατάσταση. Έχω καρκίνο. Ναι, τα καταφέραμε εκείνη τη νύχτα, αλλά με τα χίλια ζόρια», αναφέρει η επιστολή η οποία περιήλθε στην κατοχή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου KPIX 5.

Ο συγγραφέας της επιστολής υποστηρίζει ότι μετά την απόδρασή του έζησε για πολλά χρόνια στο Σιάτλ, για οκτώ χρόνια στη Βόρεια Ντακότα και πως σήμερα ζει στην Νότια Καλιφόρνια.

Επιστολη

Σύμφωνα με την επιστολή, ο Φρανκ πέθανε το 2008, ενώ ο αδελφός του, Κλάρενς, τρία χρόνια αργότερα.

Το FBI υποστηρίζει ότι είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη και ώθησε την Υπηρεσία να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο της υπόθεσης.

Αλκα

Σημειώνεται, ότι σε έρευνες και πειράματα που έκαναν επιστήμονες ανακάλυψαν ότι πιθανότατα οι τρεις δραπέτες είχαν τελικά καταφέρει να διαφύγουν και να φτάσουν στην ακτή.