8 συνήθειες που έχουν οι δυστυχισμένοι άνθρωποι και πως να τις αποφύγετε...

8 συνήθειες που έχουν οι δυστυχισμένοι άνθρωποι και πως να τις αποφύγετε...

Όταν η ζωή φαίνεται λίγο πυρετώδης, συχνά πρέπει να πάρουμε συνειδητά την απόφαση να είμαστε ευτυχισμένοι και να μην αφήσουμε το χάος να μας ρίξει. Να θυμάστε, ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ελέγξει την ευτυχία σας είστε εσείς οι ίδιοι.

Διαβάστε παρακάτω 8 συνήθειες ανθρώπων που είναι χρόνια δυστυχισμένοι. Αν αναγνωρίσετε κάποια από αυτές, ίσως έχει έρθει η ώρα να αρχίσετε να επικεντρώνεστε στα θετικά.

1. Κρατάνε κακία: Το να κρατάτε κακία είναι σαν να κουβαλάτε μαζί σας ένα βάρος. Είναι πάντα εκεί, ακόμα και αν το έχετε σπρώξει στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Όταν κουβαλάτε την κακία μέσα σας δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να είναι πραγματικά ευτυχισμένος.

Μπορεί να είναι δύσκολο να προχωρήσετε όταν κάποιος σας πλήγωσε ή σας πρόδωσε, αλλά προσπαθήστε να μην αφήσετε την άσχημη αυτή εμπειρία να επηρεάσει το μέλλον σας. Αφήστε την κακία. Θα νιώσετε πιο ελαφριοί και πιο ευτυχισμένοι.

2. Ασκούν κριτική: Μπορεί να πάρει χρόνια να αγαπήσετε τον εαυτό σας, αλλά χωρίς αυτό δεν μπορείτε να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Όταν καταλαβαίνετε την αξία σας, αυτό συμβάλλει σημαντικά στην ευτυχία σας. Σας επιτρέπει να έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας.

Η αυτοπεποίθηση αυτή φαίνεται στους άλλους. Με τον ίδιο τρόπο, αν ασκείτε υπερβολική κριτική στους άλλους, αυτό λέει περισσότερα για εσάς από ότι για εκείνους. Κάποιος που συνεχώς κριτικάρει τους άλλους δεν είναι ευτυχισμένος με τον εαυτό του. Είναι σημαντικό να σεβόμαστε το ότι όλοι είναι διαφορετικοί και αυτό είναι εντάξει.

3. Εθισμός: Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι συχνά ψάχνουν να βρουν μια διέξοδο για να ξεχάσουν τον θυμό ή τη στεναχώρια τους. Η εξάρτηση από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τον τζόγο ή άλλες κακές συνήθειες για να καλύψετε το πώς νιώθετε μόνο προς τα κάτω θα σας πάει.

Προσπαθήστε να βρείτε μια θετική διέξοδο. Ζωγραφική, γράψιμο, μουσική… βρείτε έναν τρόπο έκφρασης που δεν σας κάνει κακό.

4. Παραπονιούνται συνεχώς: Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξέρουν ότι τα παράπονα δεν τους κάνουν καλό. Αν θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει να αναλάβουν δράση, όχι να προπονούνται γι’αυτό.

Οι άνθρωποι που παραπονιούνται συνεχώς εκπέμπουν αρνητική ενέργεια που επηρεάζει τους γύρω τους. Αντί να επικεντρώνεστε στο πόσο άδικη ή άσχημη είναι μια κατάσταση, σκεφτείτε έναν τρόπο για να την αλλάξετε.

5. Είναι βαθιά μετανιωμένοι: Οι έρευνες δείχνουν ότι οι συνεχείς αρνητικές σκέψεις για αποφάσεις που πήρατε στο παρελθόν μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνιο στρες και κατάθλιψη. Όλοι ευχόμαστε να είχαμε κάνει ή να είχαμε πει κάτι διαφορετικά από καιρό σε καιρό, αλλά το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν.

Η εμμονή με ένα λάθος δεν αλλάζει αυτό που συνέβη, θα αποτελέσει μόνο εμπόδιο για το μέλλον σας. Μάθετε από τα λάθη σας, αποφασίστε τι θα κάνατε στο μέλλον αν η κατάσταση αυτή συνέβαινε ξανά και αφήστε το πίσω.

6. Κουτσομπολεύουν: Κάποιος που κουτσομπολεύει ξεχειλίζει από ανασφάλειες και δυστυχία. Όταν κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος με τη ζωή του, επικεντρώνεται στις ζωές των άλλων προσπαθώντας να βρει τα πιο αρνητικά για εκείνους, για να νιώσει ο ίδιος καλύτερα.

Ένα ευτυχισμένο άτομο με αυτοπεποίθηση δεν χρειάζεται να κουτσομπολεύει. Αν είστε πραγματικά ευτυχισμένοι, επικεντρώνεστε σε όλα τα θετικά στην ζωή σας, αντί να προσπαθείτε να ρίξετε τους άλλους.

7. Ανησυχούν για το μέλλον: Η εξοικονόμηση χρημάτων ή οι στόχοι και τα σχέδια για το μέλλον είναι ένα πράγμα, αλλά μια ζωή γεμάτη ανησυχίες για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να συμβεί μόνο πίσω σας κρατάει από το να είστε ευτυχισμένοι.

Το μέλλον μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά πρέπει να έχετε αρκετή πίστη στον εαυτό σας για να μπορέσετε να διαχειριστείτε μια κατάσταση όταν προκύψει. Να δουλεύετε σκληρά, να είστε ευγενικοί, να έχετε υψηλούς στόχους και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.

8. Κάνουν τα προβλήματα μεγαλύτερα: Όταν εμφανίζεται μια άσχημη κατάσταση, ένας δυστυχισμένος άνθρωπος πάντα την κάνει χειρότερη. Έχουν την τάση να αντιδρούν υπερβολικά, να δίνουν υπερβολική σημασία στα πράγματα και να τα βλέπουν αρνητικά, αντί να ψάχνουν έναν τρόπο για να τα διορθώσουν.

Όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με πράγματα που θα προτιμούσαμε να μην αντιμετωπίσουμε. Η διαφορά ανάμεσα σε ένα ευτυχισμένο και ένα δυστυχισμένο άτομο είναι το πώς χειρίζεται μια δύσκολη κατάσταση. Κάντε ένα βήμα πίσω, πάρτε μια βαθιά ανάσα και αναζητήστε τη λύση!