Στο διαδίκτυο βρίσκεις τα πάντα από μουσική

Στο διαδίκτυο βρίσκεις τα πάντα από μουσική

Δεν ξέρω μπορεί να κάνω λάθος, όπως έχω κάνει πολλές φορές στην ζωή μου, αλλά όταν διαβάζω τις απόψεις αυτών που λένε ότι 'μην παραπονιέστε, τώρα υπάρχει ανταγωνισμός, μπορούμε να επιλέξουμε από το διαδίκτυο ό,τι θέλουμε' αισθάνομαι περίεργα.

Χωρίς να θέλω να πω ότι αυτοί που το ισχυρίζονται αυτό, δεν είναι γνώστες της μουσικής, πιστεύω ότι το να αφήσεις ας πούμε έναν φίλο του βιβλίου σε μια τεράστια βιβλιοθήκη δεν σημαίνει ότι θα διαλέξει τα πιο αξιόλογα βιβλία αν δεν ξέρει την ιστορία και το έργο του κάθε συγγραφέα.

Το ίδιο συμβαίνει και με την μουσική. ναι υπάρχουν στο διαδίκτυο σχεδόν τα πάντα, πόσοι όμως έχουν την ικανότητα, ειδικά στην χώρα μας να ξεχωρίσουν αυτά που αξίζουν; δεν απαντώ, αν ήταν τόσοι πολλοί θα είχαμε υπέροχα ραδιοφωνικά προγράμματα παντού, εξαιρετικές συναυλίες και πολλούς καλούς Ελληνικούς δίσκους.

Αυτή τη χρονιά, μετά από 40 χρόνια σχεδόν αποφασίσαμε ότι δεν άξιζε να κάνουμε αναφορά στους Ελληνικούς δίσκους της χρονιάς, γιατί κατά την γνώμη μου, αυτοί ήταν για πρώτη φορά τόσοι λίγοι, ώστε δεν άξιζε να αναφερθεί κανείς σ'αυτούς.

Όλοι μας έχουμε ένα μπούσουλα που ακούμε από μικρά παιδιά μουσική, διαβάζουμε βιβλία, βλέπουμε ταινίες, γι' αυτό και υπάρχουν αυτά και αυτοί που ξεχωρίζουν.

Από μικροί ακούγαμε διάφορα ραδιοφωνικά προγράμματα, αξιολογούσαμε την γνώμη φίλων μας και έτσι προχωρούσαμε.

Έγραψε ένας από τους επισκέπτες μας, 'όταν ξεκινήσατε εσείς ήταν εύκολα, τώρα υπάρχει ανταγωνισμός, οπότε μην κάνετε παράπονα'.

Κατά την γνώμη μου αυτό δεν είναι σωστό, τότε υπήρχε ανταγωνισμός και πολλοί αξιόλογοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και ακόμα περισσότεροι στα τέλη '50, αρχές '60, αν και υπήρχε μόνο το κρατικό ραδιόφωνο, τώρα απλά δεν υπάρχει κανείς που να ξεχωρίζει με απόσταση από τους άλλους, και βασικά κατά την γνώμη μου γιατί δεν υπάρχει κάποιος που να έχει την ικανότητα να τον διαλέξει και να τον επιβάλλει.

Εμείς σήμερα είμαστε, αύριο θα 'φύγουμε', ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν είμαστε πια παιδιά.

Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε όλη μας την ζωή σχεδόν, να μεταφέρουμε σε όσους μας παρακολουθούν αυτά που ξέρουμε. Το αν το κάνουμε σωστά ή όχι αυτό το ξέρουν όσοι μπορούν να το αξιολογήσουν θετικά ή αρνητικά.

Κάθε μέρα ο Πετρίδης προσπαθεί στο ραδιόφωνο να σας μεταφέρει την αγάπη του για την μουσική και τις γνώσεις του, εμείς από την άλλη πλευρά σ'αυτές τις σελίδες έχουμε δημιουργήσει ένα μεγάλο όγκο δεδομένων που θα το χρησιμοποιούν όσοι μας ακολουθούν.

Οι ειρωνείες κάποιων για τις εκκλήσεις μου για στήριξη της προσπάθειας μας, με βρίσκουν αδιάφορο, ακόμα και δικοί μου άνθρωποι με κοροϊδεύουν, αν και σιγά σιγά συνειδητοποιούν την πραγματικότητα.

Το να μας στείλει κάποιος πχ 1 ευρώ, δεν νομίζω ότι θα τον οδηγήσει στην φτώχεια, ούτε βέβαια θα κάνει εμάς πλούσιους και θα χρειαστεί όπως λέει και ο Guardian στην δική του έκκληση, μόνο 1 λεπτό, όσοι δεν ξέρουν ας ρωτήσουν κάποιον φίλο τους.

Μην αναφέρω πάλι τις ανάγκες του Site, δεν υπάρχει κάτι που να μην θέλει έξοδα για να λειτουργήσει, όταν αρχίσαμε οι ανάγκες ήταν μικρότερες και εμείς σε σαφώς καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Είμαι υπερήφανος γι' αυτό που κάνουν όσοι ανήκουν στην ομάδα μας και καλώ όποιον από εσάς θέλει να μας στέλνει τις απόψεις του για δημοσίευση.

Υπάρχουν αρκετοί που ξέρουν την βοήθεια που τους έχουμε προσφέρει, ανεξάρτητα του αν το εκτιμούν ή όχι εμείς αισθανόμαστε υπερήφανοι που βοηθήσαμε όσους μπορούσαμε σε διάφορες φάσεις της ζωής τους να γίνουν κάτι.

Το διαδίκτυο λοιπόν είναι ελεύθερο, αλλά όλα τα δεδομένα που έχει δεν μπορούν να πιάσουν το ανθρώπινο συναίσθημα, άλλο είναι να κάνει μία λίστα ένας υπολογιστής και άλλο ένας απλός ακροατής.

Ο καθένας από εσάς επιλέγει και τώρα μάλιστα έχει περισσότερες δυνατότητες επιλογής, εμείς απλά προτείνουμε, εσείς αξιολογείτε.

Τέλος είναι αστείο νομίζω να μας επιπλήτει κάποιος που δεν βοήθησε ποτέ, μπορεί κάλιστα να μην μας παρακολουθεί, ή να αδιαφορεί για τις ανάγκες μας.

Καλό βράδυ, μπόρα είναι θα περάσει...

Κώστας Ζουγρής