Συνεχίζει να μας αρέσει η μουσική του χθες και του σήμερα

Καθημερινά με την βοήθεια της ειδησεογραφίας και το ημερολόγιο ζούμε αρκετά από αυτά που έχουμε ακούσει από όλα τα είδη της μουσικής στην περίοδο που αρχίσαμε να ακούμε με τα επιτραπέζια ραδιόφωνα και γίναμε μόνιμοι σκλάβοι σχεδόν σε όλα τα είδη της.

Είναι ευχάριστο το παιχνίδι να συνδέει κανείς τις αναμνήσεις του με το σήμερα και αυτό κάνουν όσοι αγαπούν πραγματικά την μουσική.

Το χθες πάντα θα συνυπάρχει με το σήμερα και αυτό συμβαίνει σε όλες τις κοινωνικές μορφές της ζωής μας.

Όπως η ιστορία των λαών, η οικογένεια και οι αναμνήσεις μας είναι πάντα συντροφιά μας και δύσκολα ή μάλλον ποτέ δεν μπορούμε να τις αποχωριστούμε, ΄και αν αυτό γίνει θα είναι πρόσκαιρο, έτσι και η μουσική πάντα με διάφορες αφορμές θα φέρνει στην μνήμη μας ακούσματα από το παρελθόν που με διάφορες αφορμές έρχονται ξανά στην επικαιρότητα.

Κινηματογραφικές ταινίες, ραδιόφωνο, προτάσεις από ΄θύματα΄της μουσικής όπως είμαστε εμείς, θα κρατάνε πάντα ζωντανό το ενδιαφέρον μας για το παρελθόν σε ένα κύκλο που ενίοτε φέρνει ξανά στην επικαιρότητα φαινομενικά ξεχασμένα είδη.

Η ιδέα του Γιάννη για αφιέρωμα στο Progressive Rock δεν έδειξε μόνο το ενδιαφέρον που έχουν αρκετοί από εσάς γι' αυτό το μουσικό είδος, αλλά και το πόσο ευχάριστα ακούγονται μετά από 40 σχεδόν χρόνια, ηχογραφήσεις που έχουν αυτό που αποκαλούμε διαχρονικότητα και αυτό, όσο και να φαίνεται υπερβολικό, θα αποδειχθεί στους επόμενους αιώνες.

Το ημερολόγια μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε σημαντικές ηχογραφήσεις από την κλασική μουσική, την τζαζ και να δούμε διάφορες σημαντικές συναυλίες.

Παράλληλα η τρέχουσα επικαιρότητα, την οποία παρακολουθούμε άμεσα, δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να μαθαίνουμε τι συμβαίνει στα μεγάλα μουσικά κέντρα, όσοι μας παρακολουθούν ξέρουν που έμαθαν σχεδόν όλες τις τρέχουσες μουσικές εξελίξεις πρώτοι.

Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να διαφημιστούμε και δυστυχώς παρά την σημαντική καθημερινή μας άνοδο, δεν έχουμε ούτε καν την διαφημιστική στήριξη της τοπικής δισκογραφίας που αργοπεθαίνει χωρίς να ψάχνει ιδιαίτερα τον τρόπο να βρει διέξοδο στην νέα εποχή που έχει διαμορφώσει το διαδίκτυο.

Η αφοσίωση και τα μηνύματα σας είναι πραγματικά συγκινητικά, είμαστε μια μουσική παρέα που με πολλούς από εσάς πορεύεται για 40 χρόνια και το ίδιο θα κάνουμε όσο αντέχουμε.

Μπήκαμε ουσιαστικά από σήμερα στην άνοιξη, ελπίζουμε να έλθει η άνοιξη και στην μουσική με νέες τάσεις, ανανέωση και ενδιαφέροντα ακούσματα.

Κώστας Ζουγρής