Κάπου την έχουμε πατήσει

Στην περίοδο της κρίσης η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να μας δείχνει συχνά τις δημοκρατικές ευαισθησίες της σε ότι αφορά την διανομή του δημόσιου πλούτου που δημιουργείται από την επαχθή φορολογία των μισθωτών και συνταξιούχων.

Εκτός από την πρόσφατη απόφαση του να διανεμηθούν χρήματα από το πλεόνασμα σε ένστολους με μισθούς κάτω από τα 1500 ευρώ, εξαιρούνται τα επιδόματα κλπ, η κυβέρνηση κάνει ακόμα μεγαλύτερα παιχνίδια με τους κορυφαίους λεφτάδες της χώρας που φοβόμαστε ακόμα και να ονομάσουμε.

Ένας από αυτούς που επωφελείται συχνά με τις κυβερνητικές ενισχύσεις στην πεθαμένη τράπεζα του, μέσα από άλλη του επιχείρηση του πρόσφερε 430 εκατομμύρια για να αγοράσει όλη την έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, δηλαδή όσα έχουν μερικά καλά διαμερίσματα στο Κολωνάκι.

Αυτή η έκταση σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες έχει σχεδόν 4 δις. Το αστείο είναι ότι και αυτά τα 430 εκατ. κατά πάσα πιθανότητα θα τα πάρει με δάνειο από την τράπεζα του, θα τα πληρώσουμε εμείς μέσω φόρων σαν ενίσχυση στις αυξήσεις κεφαλαίου που κάνουν συνέχεια αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος να συγκεντρώσουν οι τράπεζες χρήματα από τον άφραγκο εδώ και καιρό λαό.

Σε πολιτικό επίπεδο, μην αποκλείουμε περίπτωση να κριθεί παράνομο το νέο κόμμα αν συγκεντρώσει καλό ποσοστό στις Ευρωπαϊκές εκλογές, μια καλή δικαιολογία για το συμβούλιο επικρατείας θα ήταν ότι δεν πλήρωσαν τα σωστά παράβολα για την δημιουργία του κόμματος.

Ανεξάρτητα του αν αυτό το κόμμα πρέπει να το ψηφίσει κάποιος ή όχι, αυτό θα το κρίνει ο καθένας μας με τα δικά του κριτήρια, θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν ότι είναι ένα κόμμα που ήλθε από το πουθενά και δεν θα βρει συμπάθεια σε κανένα από τα παραδοσιακά κόμματα που βλέπουν ΄ένα ξένο σκυλί στην γειτονιά τους΄.

Περιμένουμε τις εξελίξεις.

Κώστας Ζουγρής