Οι 10 καλύτερες ταινίες των Χριστουγέννων

Οι 10 καλύτερες ταινίες των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα αποτελούν την αγαπημένη γιορτή όλων (ή σχεδόν όλων) . Ό,τι και να μας απασχολεί εκείνη την περίοδο ίσως τα βλέπουμε όλα λίγο πιο ανάλαφρα! Είναι η περίοδος πολλών μαζώξεων με φίλους και αγαπημένα μας πρόσωπα. Σε αυτές τις μαζώξεις σίγουρα η ταινία θα είναι μια από τις αγαπημένες συνήθειες. Φτιάξτε λοιπόν καφέ, τσάι ή σοκολάτα και συνδυάστε τα με μελομακάρονα και κουραμπιέδες και απολαύστε τις παρακάτω Χριστουγεννιάτικες ταινίες!

10. One Magic Christmas (1985)

Μία μητέρα έχει χάσει την πίστη της στην εποχή των Χριστουγέννων. Ένας άγγελος όμως φροντίζει με ένα ισχυρό σοκ να της δείξει το αληθινό νόημα.

9. Jack Frost (1998)

Κωμική ταινία με τον Μάικλ Κίτον ο οποίος επιστρέφει στη ζωή ως χιονάνθρωπος την περίοδο των Χριστουγέννων για να δείξει στο γιο του το πραγματικό νόημα των γιορτών.

8. The Holiday (2006)

Δύο απογοητευμένες γυναίκες η Κέιτ Γουίνσλετ και η Κάμερον Ντίαζ αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια ενόψει Χριστουγέννων έπειτα από ερωτικές απογοητεύσεις που έχουν μόλις βιώσει.

7. Family Man (2006)

Ο Νίκολας Κέιτζ υποδύεται έναν πάμπλουτο και πετυχημένο άντρα που εργάζεται στη Γουόλ Στριτ. Μοναδικός στόχος του το χρήμα και η επαγγελματική επιτυχία ακόμα και την παραμονή των Χριστουγέννων. Δεν έχει οικογένεια και δεν κάνει ποτέ Χριστούγεννα ώσπου κάποια στιγμή ένα περίεργο πνεύμα αναλμβάνει να του αποδείξει πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλο δρόμο...

6. Serendipity( 2002)

Τζον Κιούζακ και Κέιτ Μπέκινσεϊλ γνωρίζονται κάποια Χριστούγεννα αλλά δεν είναι γραφτό τους να καταλήξουν μαζί. Ώσπου μετά από κάποια χρόνια, πάλι Χριστούγεννα συναντιούνται ξανά.

5. Love Actually ( 2003)

Η κλασική ρομαντική κομεντί δείχνει το απόλυτο νόημα των Χριστουγέννων μέσα από πολλές σπονδυλωτές ιστορίες. Θυμός, απογοήτευση, πόνος, θλίψη, αγάπη το φιλμ τα έχει όλα όπως και το κλασικό πλέον χριστουγεννιάτικο τραγούδι Christmas is all around me.

4. Polar Express (2004)

Ένα μαγικό ταξίδι προς τον Βόρειο Πόλο αποδεικνύει πως υπάρχει τελικά Άγιος Βασίλης αρκεί να το πιστεύει κανείς.

3. Home Alone (1990)

Κλασική κωμωδία με τον Μακόλεϊ Κάλκιν, δεν την βαριέται κανείς εν όψει Χριστουγέννων.

2. A Christmas Carol (1984)

Ένας πλούσιος άκαρδος άνδρας αλλάζει στάση ζωής όταν την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτονται 3 πνεύματα.

1. It's a Wonderful Life (1946)

Ένας άγγελος στέλνεται στη γη από τον ουρανό για να βοηθήσει έναν απελπισμένο άνδρα επιχειρηματία και του δείχνει πως θα ήταν η ζωή αν εκείνος δεν υπήρχε ποτέ.