Δεν είναι έγκλημα το να μην ξέρει ένας πιτσιρικάς τον Dylan, πρέπει όμως να τον βοηθήσουμε να τον μάθει

Δεν είναι έγκλημα το να μην ξέρει ένας πιτσιρικάς τον Dylan, πρέπει όμως να τον βοηθήσουμε να τον μάθει

 

Υπάρχουν σε όλες τις τέχνες σταθερές αξίες που οι αρχές, οι γονείς και όλοι όσοι ασχολούνται με αυτές έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν τους νεότερους να είναι σωστά ενημερωμένοι.

 

Δυστυχώς η έλλειψη γνώσης σε ότι αφορά τις ποιοτικές μορφές της τέχνης έχει αφεθεί σε μεγάλο βαθμό στην τηλεόραση και στην διαίσθηση του κάθε νέου που ψάχνει στο διαδίκτυο, αλλά δύσκολα θα μείνει ελεύθερος χρόνος για αναζήτηση ποιότητας.

 

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, με εξαίρεση μερικά προγράμματα της κρατικής τηλεόρασης, κάνουν ότι μπορούν για να αποχαυνώσουν τον σημερινό νέο και σε μεγάλο βαθμό το έχουν πετύχει.

 

Αυτοί παίρνουν την διαφήμιση, αυτοί έχουν την εύνοια των κυβερνήσεων, αυτοί έχουν και την εύνοια του κοινού που δεν έχει άλλη επιλογή και ας μην κρυβόμαστε και χρήματα για άλλου είδους διασκέδαση.

 

Στην ουσία έχουν βάλει μία αρένα στα σπίτια μας και εμείς κάθε βράδυ σχολιάζουμε για το ποιος είναι καλύτερος, κάτι σαν την αρχαία Ρώμη.

 

Στην εβδομάδα που τελειώνει, 5 άτομα ενδιαφέρθηκαν για τα βιβλία μας και την ενίσχυση της σελίδας μας, αντίθετα χιλιάδες θα τηλεφώνησαν για να εκδηλώσουν την προτίμηση τους στους φετινούς μονομάχους, που σε μερικές εβδομάδες θα επιστρέψουν στην ανωνυμία τους, η Ελλάδα έχει αλλάξει, υπάρχουν και σε άλλες χώρες ανάλογες καταστάσεις, αλλά εδώ η πολιτιστική ενημέρωση και η εκμετάλλευση έχει μία μορφή, τον σύγχρονο Μεγάλο αδελφό.

 

Βέβαια θα υπάρχει και η αντίθετη άποψη, του γιατί να πιστεύουμε ότι εμείς ενημερώνουμε σωστά και οι άλλοι λάθος, σωστά, ο καθένας όμως κάνει τις επιλογές του.

 

Κώστας Ζουγρής

 

Αν πιστεύετε στην φιλοσοφία της σελίδας μας ενισχύστε την προσπάθεια μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές πληροφορίες και λίστες.