Οι U2 κάνουν ακόμα πρωταθλητισμό στη μουσική

Οι U2 το μοναδικό συγκρότημα με Νο1 σε 4 συνεχόμενες δεκαετίες

Διχασμένες οι κριτικές για το νέο άλμπουμ των U2, Songs of Experience που άλλοι βρίσκουν εξαιρετικό και άλλοι ξεκάθαρα κακό.

Εγώ ανήκω σ'αυτούς που πιστεύουν ότι είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ τους εδώ και αρκετά χρόνια και ένα από τα καλύτερα της χρονιάς που τελειώνει.

Δεν είναι εύκολο βέβαια να πείσει ο ένας τον άλλο και εγώ το άκουσα διστακτικά πιστεύοντας ότι θα είναι χαμένος χρόνος, κι όμως όλα τα τραγούδια είναι αξιόλογα και πιστοποιούν ότι πραγματικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα των τελευταίων 30 ετών.

Είναι σχεδόν αδύνατο ένας καλλιτέχνης να κυκλοφορήσει άλμπουμ με πρωτότυπο υλικό 4 δεκαετίες μετά την πρώτη του εμφάνιση και να προκαλεί τόσο θετικό ή έστω αρνητικό ενδιαφέρον.

Ποιος αλήθεια θα ενδιαφερόταν για νέο άλμπουμ άλλων καλλιτεχνών που ξεκίνησαν την ίδια χρονιά με αυτούς;, όλοι έχουν περάσει στα αζήτητα και αυτοί θα παλέψουν για το Νο 1 στην Αμερική μαζί με το νέο άλμπουμ του Chris Stapleton.

Δεν ξέρω αν έχω δίκιο που το θεωρώ πολύ καλό, ξέρω όμως ότι είναι ένα από τα λίγα άλμπουμ που θα θυμόμαστε έστω τον τίτλο του μετά από μερικά χρόνια, σε αντίθεση με τις περισσότερες φετινές κυκλοφορίες, περιμένουμε και την δική σας γνώμη.

Κώστας Ζουγρής