Τι θα μπορούσε να αλλάξει δραστικά τους εκλογικούς συσχετισμούς

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία τα παραδοσιακά κόμματα στις επερχόμενες εκλογές δεν φιλοδοξούν να ανεβάσουν τις εκλογικές τους επιδόσεις, αλλά να μην χάσουν σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

H τόσο σύντομη θετική ανταπόκριση σε ξαφνικές αναγγελίες νέων κομματικών συσχετισμών δείχνει πόσο προδομένος αισθάνεται ο λαός μας από τα παραδοσιακά μεγάλα κόμματα, αλλά ταυτόχρονα και το πόσο επιφυλακτικός νοιώθει τελευταία στις εξαγγελίες και υποσχέσεις υποψήφιων νικητών στις μελλοντικές εκλογές που κάποτε θα γίνουν.

Αυτό που πιστώνεται λογικά η κυβέρνηση, είναι ότι έπεισε τους περισσότερους Έλληνες ότι ζούσαμε σε μια χώρα που δεν είχε αύριο και ήταν θέμα χρόνου σε ποια κυβέρνηση θα έσκαγε το πρόβλημα.

Ο φόβος που σε ισχυρές δόσεις μας διοχετεύθηκε επί μήνες μέσω των ΜΜΕ πέτυχε αυτό που ήθελαν οι εμπνευστές του και τώρα πια οι περισσότεροι δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση να αντιδράσουμε σε οτιδήποτε.

Αυτό ήταν το βασικό όπλο της κυβέρνησης που μπλόκαρε έτσι τις φιλοδοξίες της αντιπολίτευσης, ενώ ταυτόχρονα μέσω της δικαστικής εξουσίας σκοπεύει να εξαφανίσει το κόμμα που σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτείται από δυσαρεστημένους πρώην ψηφοφόρους της.

Αυτό το κόμμα βέβαια έκανε ότι μπορούσε για να προκαλέσει το τέλος του αφού γεμάτο αλαζονεία πίστεψε ότι θα μπορούσε να αλλάξει το εκλογικό κατεστημένο παίρνοντας όλους τους δυσαρεστημένους.

Πάντως η ωριμότητα του λαού μας είναι υπό συζήτηση και θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε ας πούμε αν θα στήριζε ένα νέο κόμμα με αρχηγό πχ τον Σάκη Ρουβά, που είναι ένας συμπαθής καλλιτέχνης με αρκετούς φίλους και απ' ότι ξέρουμε με ελάχιστους ή καθόλου εχθρούς.

Ο φόβος του Σαββατοκύριακου είναι βέβαια το αν θα τα βρούμε με την τρόικα και αν θα μας κάνει ντα!

Κώστας Ζουγρής