Σε μερικά χρόνια βινύλια, cd θα ανεβάσουν σημαντικά την αξία τους

Σε μερικά χρόνια βινύλια, cd θα ανεβάσουν σημαντικά την αξία τους

Μια νέα πραγματικότητα αρχίζει να δημιουργείται σιγά σιγά στον κόσμο της μουσικής με τις εκδόσεις σε φυσική μορφή να μειώνονται όλο και περισσότερο είναι λογικό επακόλουθο να αυξηθούν οι τιμές στο μέλλον.

Πρόβλημα θα συνεχίσουν να έχουν όμως τα παραδοσιακά δισκάδικα που θα πρέπει να στραφούν στις πωλήσεις μεταχειρισμένων δίσκων και cd αφού το streaming που θα έχει επικρατήσει σχεδόν σε όλο το φάσμα της δισκογραφίας δεν θα έχει διαθέσιμο υλικό σε φυσικό προϊόν.

Ήδη οι πωλήσεις των βινυλίων από το παρελθόν σε μερικές περιπτώσεις έχουν ανέβει σημαντικά σε αξία και δεν μιλάμε βέβαια για την Ελλάδα που δεν υπάρχουν και πολλά χρήματα στους φανατικούς συλλέκτες, αλλά στον υπόλοιπο κόσμο που θέλει να επενδύσει σε σπάνια βινύλια και έχει ήδη αρχίσει να αναζητεί συγκεκριμένα cd.

Δύσκολα κάποιος που έχει αγοράσει βινύλια θα χάσει τα χρήματα του, απλά πρέπει να περιμένει και να επενδύει σε ειδικές εκδόσεις που δεν τυπώνονται σε πολλά αντίτυπα.

Η εκτίμηση μου είναι ότι στο μέλλον θα εκπλαγούμε με την αξία που θα πάρουν τα cd τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να λείπουν από την αγορά των δίσκων.

Βέβαια όπως είναι λογικό δεν θα ανέβουν οι τιμές για τα πάντα, αλλά σε μέσο όρο ένας συλλέκτης δίσκων και cd θα βγει κερδισμένος.

Η σημερινή γενιά των νέων που αδιαφορεί για το φυσικό προϊόν σύντομα θα αντιληφθεί ότι αγοράζει αέρα και θα επανέλθει σε κάποια από τις σημερινές μορφές φυσικού προϊόντος, ή αυτήν που θα δημιουργήσουν οι εταιρίες σαν ανανέωση.

Σήμερα υπάρχουν δίσκοι που αξίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ και δεν μιλάμε για δίσκους της δεκαετίας του '50, αλλά ακόμα και μικρά δισκάκια του '70.

Κώστας Ζουγρής