Θα γίνει η σεξουαλική παρενόχληση το Aids της εποχής μας;

Θα γίνει η σεξουαλική παρενόχληση το Aids της εποχής μας;

Καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνουν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν με όλο και πιο γνωστά ονόματα να είναι αναμειγμένα σε υποθέσεις που σοκάρουν αυτούς που δήθεν ζουν σε άλλο πλανήτη και ποτέ στην ζωή τους δεν έζησαν ανάλογα περιστατικά και αυτό αφορά βέβαια και τα δύο φύλα.

Η σεξουαλική παρενόχληση με την πιο αθώα της μορφή εμφανίσθηκε ταυτόχρονα με την ανθρώπινη παρουσία και θα συνεχισθεί μέχρι να εξαφανισθεί το ανθρώπινο είδος.

Δεν προσπαθώ βέβαια να δικαιολογήσω την σεξουαλική παρενόχληση που σε αρκετές περιπτώσεις σύμφωνα με αυτούς που κάνουν τις καταγγελίες είχε αρρωστημένη μορφή, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτό θα απομακρύνει περισσότερο το ένα φύλο από το άλλο, αφού όλοι θα φοβούνται ενδεχόμενες καταγγελίες και τις συνέπειες.

Μου έλεγε φίλος χθες ότι επιχείρησε να θωπεύσει τον πισινό της γυναίκας του, με τον γνωστό τρόπο που ενδεχομένως να συνηθίζουν κάποιοι άνδρες και αυτή τον αποκάλεσε σωβινιστικό γουρούνι, αν και παραδέχθηκε τον ρόλο του 'κυνηγού' που θέλει και πρέπει να έχει ο άνδρας στις σχέσεις του με το αντίθετο φύλο.

Αυτό ενδεχομένως να απομακρύνει τα δύο φύλα και να κάνει πιο επιφυλακτικές τις προσπάθειες για προσέγγιση θυμίζοντας εποχές που κυριαρχούσε το aids.

Οι καταγγελίες θα αυξηθούν, όσοι είναι επώνυμοι έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν την ιστορία τους που σε μικρογραφία θα αποτελεί και την ιστορία όλων σχεδόν των ανθρώπων, αφού το σεξ είναι ο πιο εύκολος τρόπος να οδηγηθεί κάποιος σε ακραίες καταστάσεις, ακόμα και στον φόνο.

Ναι θα πρέπει να υπάρχουν αυτές οι καταγγελίες μήπως και συμμορφωθούν αυτοί που εκμεταλλεύονται την δύναμη τους σε βάρος των αδυνάτων και σε πολλές περιπτώσεις και των ανηλίκων.

Όμως ακόμα και το έντονο φλερτ δεν έχει καμία σχέση με τον βιασμό ή τον επιδειξία.

Κώστας Ζουγρής