Το όνομα του Bono στην λίστα φορολογικού παράδεισου Paradise Papers

Το όνομα του Bono στην λίστα φορολογικού παράδεισου Paradise Papers

Ο Bono που αρνείτε ότι έκανε κάτι παράνομο αγόρασε μερίδιο σε εμπορικό κέντρο της Λιθουανίας χρησιμοποιώντας χρήματα από εταιρία που έχει στην Μάλτα γνωστή για τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή της.

Εκπρόσωπος του δήλωσε ότι όλα έγιναν νόμιμα, αλλά οι U2 έχουν κατηγορηθεί ότι αν είχαν την φορολογική τους βάση στην Ιρλανδία θα βοηθούσαν περισσότερο τους φτωχούς από την φιλανθρωπία που δείχνει να κάνει ο Bono.

Paradise Papers: Στη δημοσιότητα 13,5 εκατ. έγγραφα με στοιχεία για φορολογικούς παραδείσους

Νέες αποκαλύψεις για δισεκατομμύρια «κρυμμένα» σε φορολογικούς παραδείσους και για τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτά περιέχουν τα «Paradise Papers», 13,5 εκατ. έγγραφα, μέρος των οποίων προέρχεται από δικηγορική εταιρεία στις Βερμούδες η οποία ειδικεύεται στις offshore επενδύσεις.

Οι υπουργοί Εμπορίου και Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουίλμπερ Ρος και Ρεξ Τίλερσον, η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, πολυεθνικές εταιρείες, πρόσωπα του περιβάλλοντος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σταρ του αθλητισμού περιλαμβάνονται στα πρόσωπα τα οποία αφορούν οι αποκαλύψεις.

Οι αποκαλύψεις των «Paradise Papers» για τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore επενδύσεις δημοσιεύθηκαν την Κυριακή από 95 μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο που συνεργάζονται με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, ανάμεσά τους οι εφημερίδες Le Monde, Suddeutsche Zeitung, New York Times, The Guardian.

Σε αντίθεση με τα «Panama Papers», τα «Paradise Papers» αφορούν λιγότερο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προέρχεται από φοροδιαφυγή και παράνομες δραστηριότητες και περισσότερο σχήματα που βρίσκονται στο όριο της νομιμότητας και χρηματικά ποσά τα οποία διέφυγαν μέσα από τα κενά του διεθνούς φορολογικού συστήματος και αποτελούν προϊόν σχημάτων φορολογικής βελτιστοποίησης.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ