Μια χαρά πάνε τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και θα πάνε ακόμα καλύτερα

Μια χαρά πάνε τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και θα πάνε ακόμα καλύτερα

Ανήκω σ'αυτούς που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αφού δεν έχω πια την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσω δικό μου αυτοκίνητο.

Όπως οι περισσότεροι κάτοικοι της Αττικής συνειδητοποίησα κι εγώ την έκταση του προβλήματος με τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ.

Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια ήταν διαθέσιμα αν πιστέψω ένα υπάλληλο των ΗΣΑΠ από τον Ιούνιο, αυτό σημαίνει ότι όπως πάντα ο κόσμος άφησε την δημιουργία της ηλεκτρονικής κάρτας για την τελευταία μέρα και τώρα διαμαρτύρεται γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Αυτή είναι η μία πλευρά του προβλήματος, η άλλη είναι ακόμα χειρότερη και μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά θα αποδειχθεί επώδυνη για τους πολίτες που δεν έχουν άλλο τρόπο μεταφοράς.

Ρώτησα έναν υπάλληλο των ΗΣΑΠ στην Ομόνοια το εξής: Αν ξεκινήσω από το σπίτι μου και φτάσω στο Μοναστηράκι, ενώ θα έχω διανύσει χρονικά 1:25΄ και επιχειρήσω να μπω στο Metro θα χρεωθώ και άλλο εισιτήριο; και βέβαια μου απάντησε αφού σε 5' δεν προλαβαίνεις να πας πουθενά, μα του απάντησα θα πήγαινα στο Σύνταγμα το οποίο απέχει 2' με το Metro α... δεν έχουμε τέτοια ενημέρωση μου απάντησε.

Υποπτεύομαι λοιπόν ότι κάθε φορά που θα αλλάζεις μέσο, δηλαδή παίρνεις το λεωφορείο 'κτυπάς' το εισιτήριο σου και πας μετά να μπεις στον ηλεκτρικό, θα πρέπει να κτυπήσεις άλλο εισιτήριο.

Αλλά ας δεχθώ πάντα υποθετικά, ότι το σύστημα έχει προβλέψει ότι δικαιούμαι να ταξιδεύω για 1:30', αν μπω πχ στον Πειραιά ενώ θα έχει περάσει 1:15' από τον πρώτο έλεγχο του εισιτηρίου μου, θα μπορώ να ταξιδέψω μέχρι την Κηφισιά σημείο που θα έχουν περάσει περίπου 2:15' από τον πρώτο έλεγχο; Αν με ελέγξει κάποιος θα με βρει παράνομο;

Ξέρω Παρθενήσιες ιδιοτροπίες που τρελένουν. Μακάρι να βγω ψεύτης, σε μερικές μέρες θα ξέρουμε.

Εγώ πάντως δεν ανήκω σ'αυτούς που θέλουν να βγάλουν μηνιαία κάρτα αφού κυκλοφορώ περιστασιακά, να δω τις θα γίνει και με τους τουρίστες.

Τέλος αδυνατώ να πιστέψω ότι το κράτος τα έχει οργανώσει όλα τέλεια και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, αντίθετα είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί το αντίθετο.

Ήδη όσοι είχαν κάρτες τον Οκτώβριο θα κυκλοφορούν μ'αυτές μέχρι 15 Νοεμβρίου, θα αυξηθούν τα ελλείμματα των συγκοινωνιών, ας βάλουμε μερικούς νέους φόρους να τα καλύψουμε.

Και μια τελευταία χαζή ερώτηση, πόσα λεωφορεία κυκλοφορούν στην Αττική; αν βαζαμε σε όλα εισπράκτορες όπως παλιά, θα έχανε ή θα κέρδιζε το κράτος;

https://www.apotis4stis5.com/lists-f/4994-songs-about-train

Κώστας Ζουγρής