Πραγματικό δίλημμα: Τι να κάνει κανείς στην σύγχρονη Ελλάδα, κόμμα ή καφετέρια;

Μετά τις εκλογές θα αρχίσουν όλοι πάλι το κυνήγι για την αναζήτηση της ανάπτυξης, κάτι σαν την Ελληνική εκδοχή των κυνηγών της χαμένης κιβωτού, που όπως και στις ταινίες, έχει αρκετές συνέχειες

Ενώ όλοι αναζητούν την ανάπτυξη και αυτή μας κρύβεται με διάφορους τρόπους, εκατοντάδες συμπατριώτες μας αναζητούν την τύχη τους σε διάφορους νέους κομματικούς σχηματισμούς δημιουργώντας μια νέα επαγγελματική τάξη που εργάζεται περιστασιακά όπως στην τουριστική περίοδο, στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Όσοι δεν καταφέρνουν να μπουν σε διάφορους συνδυασμούς στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν να στήσουν ένα καφέ ή ένα μπαρ ώστε να δοκιμάσουν την τύχη τους σε ένα επαγγελματικό κλάδο που έχουμε παράδοση σαν λαός.

Το φαινομενικά εύκολο κέρδος του να φτιάχνεις ένα καφέ που στοιχίζει 10-20 λεπτά και να τον πουλάς 1.50-4 ευρώ είναι λογικό να συγκινεί αρκετούς.

Διαβάζουμε σε διαφήμιση ότι η τάδε τράπεζα θα διαθέσει 3 δις για δάνεια σε επιχειρηματίες, φοβάμαι ότι κι αυτά τα χρήματα αν υπάρχουν και διατεθούν, θα πάνε πάλι σε επώνυμες μεγάλες εταιρίες που προσπαθούν να επιβιώσουν από την κρίση αλλάζοντας τους όρους των δανείων τους και παίρνοντας καινούργια.

Το παιχνίδι είναι κλειστό στη χώρα μας και το μόνο εύκολο είναι να κάνει κάποιο κόμμα και να καταφέρει να πάρει ακόμα και ποσοστό πάνω από 5%, το ξέρετε ότι υπάρχει τέτοιο κόμμα στην ελληνική βουλή αφού σαν λαός είμαστε τόσο χύμα που αν κατέβαινε πχ ο Μήτρογλου, θα τον κάναμε σίγουρα βουλευτή, θα θέλαμε να γίνει υπουργός και αν έχει και λίγο μυαλό, ποιος ξέρει, μπορεί και πρωθυπουργό.

Εξ ίσου εύκολο βέβαια φαίνεται ότι είναι το να κάνει κανείς ένα καφέ, οτιδήποτε άλλο περί παραγωγικότητας και άλλα συναφή αφήστε τα καλύτερα.

Αφού εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας με διάφορους τρόπους, όχι μόνο επέζησαν με διάφορα τεχνάσματα, αλλά έκαναν και περιουσίες και αντίστοιχοι άλλοι μπορούν καθημερινά να περνούν αρκετό χρόνο στα καφέ, προσέξτε όχι με την Ιταλική ή διεθνή έννοια, δηλαδή ένα καφέ στα πεταχτά για τόνωση του νευρικού μας συστήματος, αλλά 2-3 ώρες παραμονής, τι περιμένουμε.

Δεν είναι τυχαίο το ότι ακόμα στην Αθηνάς βλέπει κανείς να παίζουν ένα παλιό παιχνίδι με τράπουλα ξεγελώντας τους περαστικούς.

Κώστας Ζουγρής