Αξέχαστη η μυρωδιά από τα εξώφυλλα βινυλίου στα δισκάδικα θα μας συντροφεύει μέχρι το τέλος

Αξέχαστη η μυρωδιά από τα εξώφυλλα βινυλίου στα δισκάδικα θα μας συντροφεύει μέχρι το τέλος

Είναι κοινό μυστικό το ότι είμαστε ερωτευμένοι με την μουσική

Υπάρχουν άνθρωποι που αν τους ρωτήσεις ποια ήταν η πρώτη τους αγάπη θα σου απαντήσουν ο/η τάδε όταν ήταν 7,8,10 ετών, ναι υπάρχουν κάποιοι που ερωτεύθηκαν από τα 7, εμένα μου συνέβη, αν θυμάμαι καλά στα 11 με κάποιο κορίτσι που το έλεγαν Λευκή, από τότε δεν έχω συναντήσει άλλη γυναίκα με αυτό το όνομα.

Όμως πριν από την Λευκή είχα προλάβει να αγαπήσω την μουσική και μπορώ να ισχυρισθώ ότι ήταν η πρώτη μου αγάπη.

Η μουσική σου προσφέρει πολλά και είναι κοντά σου για πάντα, σου δίνει χωρίς να σου ζητάει, σου κρατάει συντροφιά στις δύσκολες στιγμές και είναι δίπλα σου σε όλες τις χαρές, μπορεί και από την βρεφική σου ηλικία, ειδικά στα πιο πρόσφατα χρόνια.

Η αγάπη για την μουσική όμως μπορεί να σου κοστίσει και μία ολόκληρη περιουσία, όπως σε εμένα και τον Γιάννη Πετρίδη.

Για την αγορά δίσκων έχουμε ξοδέψει μεγάλα ποσά σε πολλά μέρη του πλανήτη και ειδικά στην περίπτωση του Γιάννη, το κουβάλημα των δίσκων του στοίχισε και μία σοβαρή επέμβαση στην μέση.

Δεν υπάρχει δισκάδικο της Αμερικής ή της Αγγλίας που δεν έχει φιλοξενήσει τις αναζητήσεις μας στην εποχή του βινυλίου, από το πιο νότιο σημείο της Αμερικής, μέχρι τον Καναδά και από το Cape Cod μέχρι το Seattle, στον Καναδά θυμάμαι είχαμε πάει σε ένα δισκάδικο που είχε έκταση όσο σχεδόν ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Ειδικά σε Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια συνδυάζαμε τις τοποθεσίες που ακούγαμε στα τραγούδια ή βλέπαμε σε αγαπημένες ταινίες με την αναζήτηση δίσκων για να συμπληρώσουμε όλα τα Αμερικάνικα τοπ 40.

Πολύτιμες συλλογές που όμως στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να εκτιμηθούν, όπως και γενικά η μουσική.

Στην Αγγλία μια φορά, κοντά στο Πικαντίλυ, ένας τύπος μας κλείδωσε στην αποθήκη του για να ψάξουμε τους δίσκους του και το απόγευμα ήλθε να δει το αποτέλεσμα, περιττό να σας πω ότι είχαμε πάθει την πλάκα μας, όπως και σε ένα δισκάδικο-αποθήκη στο Κάνσας Σίτι με εκατομμύρια δίσκους.

Δεν μπορώ να απαντήσω για το αν γινόμουν έφηβος θα έκανα τις ίδιες αγορές, αν είχα την σημερινή οικονομική κατάσταση σίγουρα όχι, αλλά αυτή η μυρωδιά από τα εξώφυλλα βινυλίου στα δισκάδικα θα μας συντροφεύει μέχρι το τέλος.

Κώστας Ζουγρής

Έχεις συνηθίσει να ενημερώνεσαι κάθε μέρα από την σελίδα μας και είσαι ευχαριστημένος; Σκέψου ότι για να βλέπεις αυτό το αποτέλεσμα προσπαθούν για σένα μερικοί άνθρωποι που σε αντίθεση με πολλά ΜΜΕ, τουλάχιστον του εξωτερικού έχουν επιλέξει να μην βάλουν συνδρομή, απλά εδώ και δεκαετίες βάζουν σαν προτεραιότητα την αγάπη τους για την μουσική και την ενημέρωση μικρών και μεγάλων. Όσοι έχουν την δυνατότητα και μας βοηθούν, παίρνουν ειδική ενημέρωση. Καλή σαρακοστή!

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'