Μπορεί η Ελλάδα να αποκτήσει πρωθυπουργό επιχειρηματία;

Μπορεί η Ελλάδα να αποκτήσει πρωθυπουργό επιχειρηματία;

Ο πολιτικός και αθλητικός φανατισμός κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην Ελληνική κοινωνία και αποκτά δυναμισμό σε ομάδες που παλαιότερα δεν είχαν ιδιαίτερα φανατικούς οπαδούς, ενώ η άνοδος στην εξουσία των σημερινών κομμάτων που κυβερνούν δημιούργησε άλλον ένα πόλο φανατικών που ήλθε να προστεθεί στα ιστορικά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ.

Το πρόσφατο περιστατικό ρύπανσης στο Σαρωνικό μάς έδειξε ότι ο φανατισμός δεν έχει όρια και σημαία του είναι μόνο το κομματικό συμφέρον.

Από την μία πλευρά οι φίλοι της κυβέρνησης αμφισβητούν με παρεμβάσεις τους την έκταση της ρύπανσης και από την άλλη, αυτοί που ανήκουν στην αντιπολίτευση φέρνουν την απόλυτη καταστροφή

Πιστεύω ότι η φύση από μόνη της σύντομα θα αποκαταστήσει αυτή την ολέθρια καταστροφή και του χρόνου το καλοκαίρι θα μπορούμε να κολυμπάμε σχεδόν όπως πριν από μερικές εβδομάδες.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν ευθύνες, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν μπορούμε να πούμε ότι δείχνει και τα καλύτερα αντανακλαστικά σε κάθε περίπτωση, παντού λειτουργεί με καθυστέρηση.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η τωρινή είναι ευαίσθητοι δήμιοι, κόβουν τις συντάξεις, αλλά στεναχωριούνται, μάτωσε η καρδιά του Κατρούγκαλου για τα επώδυνα μέτρα που πέρασε, όχι σαν τον Κουτρουμάνη ή τον Λούβαρη που τα ψήφιζαν χωρίς να ματώνει η καρδιά τους.

Διάφοροι επιχειρηματίες στήνουν όλο και μεγαλύτερη σχέση με τα ΜΜΕ και τις ποδοσφαιρικές ομάδες με την στήριξη των οπαδών τους που διαβάζουν πια τις εφημερίδες που έχει ο πρόεδρος τους για να τον βοηθήσουν στο έργο του και να βοηθήσουν την 'ομάδα'.

Τραμπ και Μακρόν, σε δύο μεγάλες χώρες πήραν την εξουσία και έθεσαν στο περιθώριο ιστορικά κόμματα στην περίπτωση της Γαλλίας και παραδοσιακούς πολιτικούς στην περίπτωση της Αμερικής.

Θα μπορέσει να γίνει κάτι ανάλογο στην χώρα μας; οι πολιτικοί μας με την ανικανότητα τους προσπαθούν, ο χρόνος θα δείξει αν θα αποκτήσουμε τον δικό μας Μπερλουσκόνι.

Η αλήθεια είναι ότι τα κράτη είναι πια κάτι σαν τεράστιες εταιρίες και οι Έλληνες πολιτικοί δεν δείχνουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν, σαν επιχειρηματίες δεν έχουν καμία εμπειρία και αυτό φαίνεται. Τουλάχιστον θα μπορούσαν να είχαν κοντά τους έμπειρα άτομα με προϋπηρεσία σε αυτό που αποκαλούμε Business, αυτοί όμως προτιμούν τα κομματικά στελέχη και το αποτέλεσμα φαίνεται.

Κώστας Ζουγρής