Έχουν φερεγγυότητα όσοι αναπαράγουν φήμες;

Έχουν φερεγγυότητα όσοι αναπαράγουν φήμες;

Είναι δικαίωμα του καθενός να ασκεί κριτική στα δημόσια πρόσωπα, παλαιότερα το έκανε με επιστολές στις εφημερίδες, τώρα είναι πανεύκολο να το κάνει μέσω του διαδικτύου.

Είναι σωστό το να έχουν άποψη οι άνθρωποι για τα δημόσια πρόσωπα, αυτό όμως που δεν συμφωνώ είναι το ότι δεν μπορεί ο καθένας να ξέρει και να κάνει κριτική στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου αν δεν τον έχει γνωρίσει προσωπικά. Το να μην ξέρεις κάποιον και να τον κατηγορείς για φοβερά πράγματα δεν είναι καθόλου σωστό.

Οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται συνήθως από ανθρώπους που αντιπαθούν τα συγκεκριμένα άτομα τα οποία κατηγορούν, το ίδιο συμβαίνει βέβαια και για το αντίθετο, δεν μπορείς να εκθειάζεις κάποιον, αν δεν τον ξέρεις.

Τα ΜΜΕ, ειδικά στον χώρο των καλλιτεχνών, δουλεύουν με ένα δικό τους τρόπο που συχνά πιστεύω ότι δεν είναι πάντα αμερόληπτος.

Έχω αμφιβολίες για το αν αυτοί που κατηγορούν πχ τον Νταλάρα, τον Σαββόπουλο, τον Μίκη, ίσως όχι τώρα που έχει περάσει τα 90 και όλους όσους μας απασχολούν, θα συνέχιζαν να έχουν τις ίδιες απόψεις γι' αυτούς.

Είναι κρίμα να κολλάμε ετικέτες χαρακτήρα από αυτά που διαβάζουμε από εδώ και από εκεί.

Το apotis4stis5 έχει ανθρώπινο χαρακτήρα, αλλά σέβεται την ιδιωτική ζωή όλων των ανθρώπων.

Κώστας Ζουγρής