Η μουσική είναι σαν την μάνα, πάντα δίνει, στην Ελλάδα υπάρχουν αποδέκτες;

Η μουσική είναι σαν την μάνα, πάντα δίνει, στην Ελλάδα υπάρχουν αποδέκτες;

Από τις πρώτες επαφές που έχει ένα μωρό με το περιβάλλον, εκτός από τα γλυκόλογα και οι ήχοι που προέρχονται από την μητέρα του, είναι η μουσική μέσω διάφορων παιχνιδιών.

Από την βρεφική ηλικία και μέχρι το τέλος η μουσική συνεχίζει να δίνει στον άνθρωπο νέους ήχους, νέα είδη, απλόχερα, χωρίς να ζητάει τίποτα, μόνο το ενδιαφέρον μας.

Χιλιάδες τραγούδια και μελωδίες προσπαθούν καθημερινά να κερδίσουν τη εύνοια μας, αρκετές από αυτές προσπαθούμε να τις μάθουμε στους νεότερους ή να τις θυμίσουμε στους μεγαλύτερους μέσα από ιστορίες και διάφορους άλλους τρόπους.

Πρόκειται για μία προσπάθεια που ίσως δεν γίνετε εύκολα αντιληπτό το πόσο επίπονη είναι γι' αυτούς που προσπαθούν να την υλοποιήσουν.

Μερικοί πέφτουν στην παγίδα του να λένε ότι τώρα υπάρχει το YouTube, δεν έχουμε κανέναν ανάγκη.

Για σκεφτείτε όμως εκατομμύρια παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο,πρέπει ή μπορούν όλοι αυτοί να παίξουν σε κάποια ομάδα; στο ποδόσφαιρο υπάρχουν οι προπονητές, στην μουσική όλοι έχουμε κάποια μέσα που ψάχνουμε καθημερινά και στην συνέχεια ακούμε όσα μας προτείνουν, τα αξιολογούμε και με την σειρά μας τα κάνουμε γνωστά σε εσάς.

Το YouTube είναι σαν τον ωκεανό, χωρίς τα κατάλληλα μέσα, είσαι χαμένος, ο ανταγωνισμός είναι όλο και πιο σκληρός, η βοήθεια όσων έχουν την δυνατότητα είναι πολύτιμο στήριγμα για μας.

Η μουσική δυστυχώς στην χώρα μας εισπράττει την περιφρόνηση της πολιτείας εδώ και πολλά χρόνια και εμείς είμαστε μέσα σ'αυτούς τους αποδέκτες.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο δικός μας μήνας και προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Κώστας Ζουγρής