Τι θα γίνει τώρα στο Ελληνικό πρωτάθλημα;

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα και την κλήρωση στο Champions League Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα στραφούν στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τον πρώτο να προσπαθεί όπως κάθε χρόνο να εξασφαλίσει μία θέση στο Europa League, στους προκριματικούς του Ιουλίου βέβαια και να δρομολογεί επιστροφή σε άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς που δεν είναι σίγουρο ότι το θέλουν οι οπαδοί του, άλλωστε γιατί να καταλάβουν οι Παναθηναϊκοί αυτό που δεν καταλαβαίνει εδώ και σχεδόν 8 χρόνια ο Ελληνικός λαός.

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει; να κτυπήσει για μία ακόμα φορά το πρωτάθλημα, αλλά όταν αφήνεις να φύγει ο σέντερ φορ της εθνικής ομάδας μην περιμένεις πολλά.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τυχερός στην κλήρωση και μάλλον τα χρήματα που θα πάρει από το Champions League θα είναι κάτι σαν αποζημίωση για να αποσυρθεί από την θέση του μόνιμου πρωταθλητή, διαφορετικά το Ελληνικό πρωτάθλημα απλά θα καταρρεύσει, του χρόνου οριστικά δεν θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη, ή θα το δώσουν τζάμπα στην ΕΡΤ και δεν θα πατάει ψυχή στα γήπεδα, ανεξάρτητα του αν τώρα πια ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά ο καλύτερος, απλά η κατάσταση δεν τραβάει άλλο.

Η ΑΕΚ με τον Μελισσανίδη έχει πετύχει όλους τους στόχους της και του χρόνου θα διεκδικήσει και το πρωτάθλημα, κάτι που μπορεί να γίνει και φέτος υπό προϋποθέσεις.

Τέλος οι ήττες Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ έφεραν την Αυστρία στην 12η θέση μαζί με την Ελλάδα στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και πολύ κοντά την Τσεχία, χλωμό είναι το σενάριο του να παίζει ο πρωταθλητής μας στα Play Off του Champions League και οι κληρώσεις δεν θα είναι πάντα σαν την φετινή.

Κώστας Ζουγρής