Πρέπει να υπάρχει Playlist στο ραδιόφωνο, αλλά...

Πρέπει να υπάρχει Playlist στο ραδιόφωνο, αλλά...

Τα τελευταία χρόνια φορτώνουμε στο Playlist όλα τα δεινά του Ελληνικού ραδιοφώνου που δεν διανύει βέβαια και την καλύτερη εποχή του.

Κατ' αρχήν θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι δεν υπάρχει ραδιόφωνο χωρίς Playlist. Όταν λέμε ότι αυτός έπαιξε αυτά τα τραγούδια, ανεξάρτητα του αν ήταν επιλογή του ιδίου ή υπευθύνων του σταθμού, αυτό ήταν ένα Playlist.

Δεν θα ήταν Playlist μόνο αν οι επιλογές είχαν προέλευση μία κλήρωση.

Η σωστή επιλογή των τραγουδιών κάνει σίγουρα πιο ελκυστικό το πρόγραμμα στον ακροατή, όμως έχει μεγάλη σημασία το τελικό αποτέλεσμα αυτού που κάνει τις επιλογές.

Αν κατέχει το αντικείμενο, το πρόγραμμα θα ακούγεται ευχάριστα, αν όμως δεν ξέρει και πολλά και βάζει απλά μια σειρά από γνωστά τραγούδια, τότε γιατί να τον επιλέξει ο ακροατής.

Ο κορεσμός που έχει επέλθει από τις αμέτρητες πηγές που ο ακροατής ακούει τραγούδια, τον έχουν κάνει πιο απαιτητικό και θέλει να ακούει τραγούδια που είναι ωραία, αλλά δεν θα σκεφτόταν ο ίδιος να τα αναζητήσει για να τα ακούσει.

Να μην είμαστε λοιπόν αρνητικοί στα Playlist, απλά μετά από μερικά ακούσματα είναι εύκολο να καταλάβουμε τις προθέσεις και τις προτιμήσεις του παραγωγού, έτσι μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί. Ευτυχώς οι επιλογές πια είναι αμέτρητες.

Κώστας Ζουγρής