2 εβδομάδες Πετρίδη στην ΕΡΤ, επιστροφή στο 'σπίτι του'...

2 εβδομάδες Πετρίδη στην ΕΡΤ, επιστροφή στο 'σπίτι του'...

Πέρασαν 2 εβδομάδες από την επιστροφή του Γιάννη στο Α' Πρόγραμμα της ΕΡΤ και πραγματικά θα πρέπει να έμειναν όλοι ικανοποιημένοι.

Ο Γιάννης μετά από τόσα χρόνια κατέχει το μυστικό της επαφής με το ραδιοφωνικό κοινό χωρίς ποτέ να χρειασθεί να κάνει καμία υποχώρηση στα πιστεύω του.

Όποιος ακούει ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι εύκολο να διαπιστώσει ότι οι εκπομπές του έχουν το επίπεδο προγραμμάτων που ακούν δεκάδες εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη.

Προσωπικά δεν ακούω εδώ και πολλά χρόνια Ελληνικό ραδιόφωνο, μου είναι δύσκολο την στιγμή που άκουγα ξένο ραδιόφωνο από μικρό παιδί.

Η πετυχημένη αυτή επιστροφή, που κατά την εκτίμηση μου έφερε τον Γιάννη πιο κοντά στο κοινό σε σχέση με την ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ, γιατί ισχύει πάντα ότι μόνο όταν χάσεις κάτι το εκτιμάς, δίνει δύναμη στον Γιάννη, γιατί η αγάπη είναι αυτή που κινεί τα πάντα και στην προκειμένη περίπτωση η ανταπόκριση σας ήταν συγκινητική.

Έγραψαν μερικοί, καλός πάντα ο Πετρίδης, αλλά θέλουμε έναν νέο Πετρίδη.

Σωστό, και ποιος δεν θέλει όχι έναν αλλά πολλούς νέους Πετρίδηδες. Όμως πώς αυτό μπορεί να υλοποιηθεί σε μια χώρα που δεν έδειξε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια για να έχει και να ακούει το πρωτότυπο.

Ο ίδιος ο Γιάννης ποτέ δεν είχε την αρμοδιότητα να προωθήσει ή να επιλέξει νέα παιδιά στο ραδιόφωνο, αυτό πρέπει να το κάνουν όσοι είναι υπεύθυνοι σε ιδιωτικό και κρατικό ραδιόφωνο.

Βέβαια δεν είναι και εύκολο να βρεθεί ο νέος Πετρίδης, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν παιδιά που έχουν ταλέντο, αλλά ποιος να τα ανακαλύψει και πόσο εύκολο είναι το να κάνει κανείς εκπομπή σήμερα για να δείξει τις ικανότητες του.

Πρόσφατα το έγραψε και ο Γιάννης ότι σήμερα θα ήταν δύσκολο να αρχίσει το Ποπ κλαμπ και είχε δίκιο

Τότε ήμασταν τυχεροί γιατί βρέθηκε στον δρόμο μας ο Χατζιδάκις που για καλή μας τύχη είδε κάτι που τον έκανε να εμπιστευθεί τον Πετρίδη και δεν είναι τυχαίο που και ο Θεοδωράκης δεν δίστασε να πει σε ραδιοφωνική εκπομπή προσκεκλημένος του Γιάννη, ότι θα ήθελε να είχε και η Ελληνική μουσική έναν Πετρίδη, εμείς βέβαια πιστεύουμε ότι έχει τον Γιώργο Παπαστεφάνου, αλλά βέβαια ο Γιώργος έκανε τόσα πολλά και δεν είχε τον χρόνο να κάνει καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή.

Αυτοί που έχουν δουλέψει κοντά μας ξέρουν ότι προσπαθούσαμε να προωθήσουμε τους πάντες, ποτέ δεν σκεφτήκαμε, 'α θα μας φάει την θέση', στο ραδιόφωνο ποτέ δεν μας ζητήθηκε να αναλάβουμε οργανική θέση, ίσως να έγινε κάποτε πρόταση στον Γιάννη, αλλά ποτέ δεν του άρεσε να επιλέγει κάποιον σε βάρος κάποιου άλλου .

Όπως εύστοχα μας έγραψε κάποιος, από την επιστροφή ωφελήθηκαν όλοι, ο Πετρίδης γιατί γύρισε στο 'σπίτι του', η ΕΡΤ γιατί έχει στο δυναμικό της ένα κομμάτι από την ιστορία της και ο κόσμος που ακούει ξανά μια αγαπημένη εκπομπή, ζει τις μουσικές εξελίξεις, θυμάται το παρελθόν και μαθαίνει τι θα συμβεί αύριο.

Κώστας Ζουγρής