Τι έγινε στη Ρώμη με τον Quincy Jones πριν 30 χρόνια...

Τι έγινε στη Ρώμη με τον Quincy Jones πριν 30 χρόνια...

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας, In the Heat Of the Night, έπαιξα παλαιότερα στην εκπομπή το ομώνυμο καταπληκτικό τραγούδι του Ray Charles σε παραγωγή Quincy Jones. Αμέσως σχεδόν πήρα ένα μήνυμα από τον παλιό ακροατή και φίλο μας Θεόδωρο Φαχουρίδη, με μια υπενθύμιση μιας πρόζας που είχα πει στην ίδια εκπομπή πριν 30 χρόνια περίπου. Κάπου εκεί στην δεκαετία του 80, είχα ταξιδέψει στην Ρώμη για να δω μία από τις συναυλίες του Micheal Jackson.

Ο Δημήτρης Γιαρμενίτης που τότε ήταν επικεφαλής της Sony Ελλάδος, μου είχε κλείσει μία συνέντευξη με τον Θεϊκό Quincy Jones. Είχα πάρει μαζί μου όλα τα άλμπουμ βινυλίου με την μουσική που είχε γράψει ο Jones για διάφορες ταινίες. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης που κράτησε αρκετή ώρα στο Hilton της Ρώμης, του είπα αν είχε την καλοσύνη να μου υπογράψει κάποια εξώφυλλα. Μου είπε δώσε μου τα τρία που σου αρέσουν περισσότερο, κι εγώ του έδωσα το The Pawnbroker, In The Cold Blood και In The Heat Of The Night. Συμφώνησε ότι είναι τρία από τα καλύτερα μουσικά score που είχε γράψει μέχρι τότε και τα υπέγραψε. Τότε είχα αναφερθεί στην εκπομπή για την συνάντηση μου μαζί του που είχε εξελιχθεί περισσότερο σε φιλική κουβέντα και που στο τέλος μου είχε πει, να δώσω χαιρετίσματα στον αγαπημένο του φίλο Μίμη Πλέσσα που τον γνώριζε από χρόνια.

Στην εκπομπή είχα αναφέρει το περιστατικό με τα τρία άλμπουμ. Περισσότερο από 30 χρόνια μετά την περασμένη εβδομάδα, ο Θεόδωρος Φαχουρίδης το θυμήθηκε και μου έστειλε το μήνυμα με αφορμή την μετάδοση του In The Heat Of The Night. Είμαι περήφανος που τόσες δεκαετίες τώρα με ακούν με προσοχή ακροατές που ενδιαφέρονται πραγματικά για την μουσική. Για τον Θεόδωρο και όσους θέλουν να γνωρίζουν, φωτογραφήσαμε στο στούντιο της Έρτ τα τρία αυτά άλμπουμ με τις αφιερώσεις του Quincy Jones.

Γιάννης Πετρίδης