Μουσικές αναμνήσεις από ένα δωμάτιο 2Χ1,5

Μουσικές αναμνήσεις από ένα δωμάτιο 2Χ1,5

Άκουσα το απόγευμα τον Γιάννη να παίζει Elton John και Blood, Sweat and Tears και το μυαλό μου πήγε πίσω στο 1970 όταν στο δωματιάκι διαστάσεων 2Χ1,5 είχαν έδρα τα μουσικά όνειρα του Γιάννη στην Άνω Κυψέλη,

 

giannis-petridis-elton-john

Εκείνη τη χρονιά ο Γιάννης κι εγώ είχαμε ξετρελαθεί με το ομώνυμο άλμπουμ του Elton και κανείς βέβαια δεν θα μπορούσε να φαντασθεί ότι μερικά χρόνια αργότερα ο Γιάννης θα τον γνώριζε προσωπικά.

 

 

 

Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ ήταν αγαπημένα, όχι μόνο τα Your Song και Border Song, αλλά και τα The King Must Die, Sixty Years On, Take Me To The Pilot.

 

 

 

Λίγους μήνες πριν, ο Γιάννης είχε πέσει με τα μούτρα στους δίσκους του Al Kooper, τα προσωπικά του, αυτά με τον Mike Bloomfield και βέβαια το πρώτο άλμπουμ των Blood, Sweat and Tears που κι' αυτό το έπαιξε σήμερα, αφού φαντάζομαι μέσα στο μυαλό του είναι δεμένα με την συγκεκριμένη περίοδο.

 

 

 

Αρκετοί δίσκοι, κυρίως 45' και ένα μαγνητόφωνο Grundig κράταγαν ζωντανό το ενδιαφέρον του Γιάννη για την μουσική, βασικά τον έκαναν να νιώθει μια δίψα για κάθε νέο τραγούδι που ήθελε να το έχει γραμμένο στο μαγνητόφωνο.

 

 

 

Αναμνήσεις που καθημερινά μας φόρτωναν με εμπειρίες που σας μεταφέραμε στα επόμενα χρόνια.

 

Η μουσική ποτέ δεν τελειώνει, πάντα θα μαθαίνουμε νέα πράγματα και θα σας τα μεταφέρουμε με κάθε τρόπο, δηλαδή διαδικτυακά ή ραδιοφωνικά.

 

Κώστας Ζουγρής