Η οικονομική κρίση και ο θόρυβος που υπάρχει εδώ και καιρό για την αναβίωση του βινυλίου οδηγεί αρκετούς από τους κατόχους δίσκων από το παρελθόν να ονειρεύονται ότι μπορεί κάποιο από τα δισκάκια του να έχει μεγάλη αξία.

 

(O σωστά ενημερωμένος, βρίσκει και τις σωστές τιμές)

 

Με τη δωρεά οποιουδήποτε ποσού παίρνετε ένα από τα 6 ηλεκτρονικά μας βιβλία... 200 Ροκ Άλμπουμ & η ιστορία τους, 50 Heavy Metal-Hard Rock Album, 50 Indie-Punk Album, 101 Soul/Black/Hip-Hop Album, Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία και Το μουσικό ταξίδι του Γιάννη Πετρίδη 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία (Pay Pal ή πιστωτική, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) 


Αυτό βέβαια είναι πιθανό, όμως οι πιθανότητες του να έχει μεγάλη αξία κάποιος από τους δίσκους σας είναι μικρές.

 

Πώς μπορεί όμως ένας απλός φίλος της μουσικής να ελέγξει, έστω κατά προσέγγιση τις τιμές των δίσκων που έχει στην κατοχή του;

 

Μιλάμε για πραγματικό πρόβλημα γιατί πολλοί από εμάς έχουν ξεπεράσει τα οικονομικά τους όρια και μία πώληση βινυλίου που θα έφερνε ένα καλό ποσό, ας πούμε από 100-2000 ευρώ θα μπορούσε να καλύψει διάφορα κενά.

 

Από τις πιο εύκολες στην αναζήτηση σελίδες, είναι αυτή του Discogs, κτυπάτε το όνομα του καλλιτέχνη και αναζητάτε τον συγκεκριμένο δίσκο.

 

https://www.discogs.com/search/

 

Προσοχή όμως πρέπει να δείτε την χώρα έκδοσης του δίσκου και τον συγκεκριμένο αριθμό που έχετε στην κατοχή σας για να κάνετε τον έλεγχο.

 

Σημαντικό ρόλο παίζει βέβαια και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δίσκος.

 

Οι τιμές που θα δείτε θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια γενική ιδέα για την αξία του, γιατί η πραγματική είναι μόνο αυτή που φέρνει τα χρήματα στα χέρια σας.

 

Τιμές έχουν και άλλες σελίδες, το Amazon, το Ε-Bay, το Collectors Frenzy που καθημερινά δημοσιεύει τις σημαντικότερες πωλήσεις της προηγούμενης μέρας.

 

http://collectorsfrenzy.com/

 

Αρχίστε με αυτά και καλή τύχη.

 

 

Κώστας Ζουγρής