Όποιος αγόρασε ροκ βινύλια πάντα βγήκε κερδισμένος

 Όποιος αγόρασε ροκ βινύλια πάντα βγήκε κερδισμένος

Όσοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τις πλατφόρμες που αναφέρουν τις τιμές των δίσκων βινυλίου εύκολα θα διαπιστώσουν ότι οι δίσκοι που αγόραζαν στην δεκαετία του '80 και στην δεκαετία του '90, σταθερά αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αξία.

Ειδικά οι ειδικές εκδόσεις, συχνά έχουν ανεβάσει τις τιμές τους σε μερικές περιπτώσεις και 100 φορές.

Στο ερώτημα του αν θα συνεχίσουν να έχουν αξία οι δίσκοι του βινυλίου θα πούμε ότι σήμερα άρχισε στην Βρετανία η εβδομάδα βινυλίου με αρκετές νέες περιορισμένες εκδόσεις σε βινύλια από τα παρελθόν.

Όλοι οι αγοραστές θα έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν μόνο ένα αντίτυπο, γεγονός που δείχνει ότι όλα αυτά που θα πωληθούν μέσα στην εβδομάδα δύσκολα δεν θα ανεβάσουν την αξία τους στις επόμενες εβδομάδες.

Δηλαδή μιλάμε για ένα νέο παιχνίδι που προκαλεί το ενδιαφέρον των ακροατών και οδηγεί στην αύξηση και διάδοση του βινυλίου.

Το ενδιαφέρον για πικάπ και βινύλιο έχει ανέβει αισθητά και στην χώρα μας, συχνά συμμετέχουν και αρκετοί νεότεροι σε ηλικία.

Βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει το βινύλιο στα προηγούμενα υψηλά της προ cd εποχής, όμως έχει μια σταθερά ανοδική πορεία, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ακόμα κι αν σταματήσει φέτος η ανοδική του πορεία, δύσκολα θα σημειώσει πτώση μεγαλύτερη του 3-5% και ίσως του χρόνου συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Σ'αυτό βοηθούν και οι ειδικές επανεκδόσεις σε κλασικά ροκ άλμπουμ.

Αυτή η πορεία δεν έχει την ίδια άνοδο στα χορευτικά βινύλια και την μαύρη μουσική, οι φίλοι του ροκ δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα βινύλια και αυτό θα συνεχισθεί.

Κώστας Ζουγρής