Τρία τρικ για να έχεις περισσότερο χρόνο μέσα στη μέρα σου...

Τρία τρικ για να έχεις περισσότερο χρόνο μέσα στη μέρα σου...

Όλοι είμαστε πολυάσχολοι, όλοι έχουμε φορτωμένα προγράμματα, θέλουμε να γυμναστούμε, θέλουμε να έχουμε κοινωνική ζωή, να δούμε τις οικογένειες και τους φίλους μας. Αλλά όλοι έχουμε τις ίδιες 24 ώρες. Τι μπορούμε να κάνουμε; Η Σούζι Μουρ, career coach και συγγραφέας εξηγεί στο Business Insider τρεις τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και να γίνει πιο αποδοτικός.

1. Να λες «όχι». Συχνά.

Πρόκειται για την αγαπημένη συμβουλή της Μουρ. «Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει πει ότι η διαφορά μεταξύ των επιτυχημένων και των αποτυχημένων ανθρώπων είναι ότι οι πετυχημένοι λένε συχνά όχι. Λέγοντας όχι σε κάτι που δεν θες να κάνεις, πχ. ένα project, μια αγγαρεία δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να κάνει αυτά που πραγματικά θέλει κι έχει ανάγκη» λέει η Μουρ.

2. Μάθε ποιες είναι οι «χρυσές ώρες»

Πρόκειται για τις πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας σου, οι οποίες διαφέρουν κατά πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Άλλοι είναι περισσότερο αποδοτικοί το πρωί κι άλλοι το βράδυ, όπως εξηγεί.

3. Εκμεταλλεύσου το κινητό σου

«Το κινητό μας πλέον μας δίνει πρόσβαση στα πάντα. Οπότε μπορείς να τελειώσεις κάποια μικρά projects ή κάποιες «αγγαρείες» όσο περιμένεις στο μετρό ή στην ουρά της τράπεζας, απελευθερώνοντας έτσι χρόνο από την υπόλοιπη μέρα σου.

Πηγή: newmoney.gr