Είναι οι Pink Floyd οι Radiohead του χθες;

Είναι οι Pink Floyd οι Radiohead του χθες;

Στην προηγούμενη ανάρτηση όπως ήταν λογικό αντέδρασαν μερικοί εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους. Είναι φανερό ότι για όσους έχουν περάσει αρκετά χρόνια ακούγοντας τους Pink Floyd δεν είναι εύκολο να αποδεχτούν νέους ήχους,

'Ενας από αυτούς σχολίασε προσβλητικά την φωτογραφία με τους ανδρικούς πισινούς, ελπίζουμε να μην έχει αντίρρηση για τους αντίστοιχους γυνακείους.

Ένα ερώτημα που για όλους τους φίλους της μουσικής σε όλο τον πλανήτη είναι πιθανό ότι θα είχε θετική απάντηση, στην χώρα μας 'ενεργοποίησε' ορισμένους από τους φίλους των Pink Floyd που δίκαια αγαπούν το συγκρότημα, αλλά αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι και έγκλημα το να συγκρίνει κάποιος το καλύτερο συγκρότημα των τελευταίων 20 ετών με ένα άλλο από το παρελθόν που ουσιαστικά κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ το 1994.

Εντάξει στην μουσική ο καθένας έχει τις απόψεις του, άλλος ακούει μόνο τζαζ, άλλος κλασική, άλλος Heavy Metal, όλα είναι λογικά με τόσα διαφορετικά μουσικά είδη.

Αρκετοί όμως δίνουν και πολιτική διάσταση στις συγκρίσεις μεταξύ των δύο συγκροτημάτων. Απ΄την μία πλευρά έχουμε τον υπέρμαχο των Παλαιστινίων Roger Waters που δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορήσει το Ισραήλ, ενώ ποτέ δεν έκανε καμία δήλωση για τα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών από τον ISIS και από την άλλη τον 'κακό΄ Thom Yorke που θα πάει να παίξει με το συγκρότημα του στο Ισραήλ.

Όμως όλοι κάνουν τον χαζό για το γεγονός ότι όλες οι δυτικές κυβερνήσεις επιδιώκουν να έχουν καλές σχέσεις με το Ισραήλ, το ίδιο συμβαίνει και στην χώρα μας που όλα τα κόμματα εξουσίας, επίσημα τουλάχιστον, είναι πιο κοντά στο Ισραήλ και επιδιώκουν την φιλία του περισσότερο από τις Αραβικές χώρες

Η χώρα μας έχει φτάσει στην σημερινή της θέση από το γεγονός ότι όλα τα κόμματα, αλλά και ο κόσμος θέλει να είναι αυτό που λαϊκά λέμε 'και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ' για να είναι πάντα μέσα σ'αυτό που λέει.

Αν δεν διαλέξουμε με μία πλευρά θέλουμε να είμαστε, συνέχεια θα μένουμε αιωρούμενοι πετώντας εύκολες ατάκες όπως κάνει ο Roger Waters που πρόσφατα δήλωσε ότι δεν αισθάνεται φίλος με τον David Gilmour, ενώ από το περιβάλλον του David μάθαμε ότι παραμένουν φίλοι και θα πάει στην Αμερική για να παρακολουθήσει κάποια από τις συναυλίες του.

Μετά το 1995 οι Pink Floyd αποτελούν μία αγαπημένη ανάμνηση, αρκετά από τα άλμπουμ τους θα μείνουν κοντά στους φίλους της μουσικής για πάντα, αλλά το ίδιο θα συμβεί και με μερικά των Radiohead, προσωπικά αγαπάω και τους δύο το ίδιο.

Κώστας Ζουγρής