Survivor, Talent show, Dance, Blockbusters, συνωμοσίες αποχαύνωσης των λαών

Survivor, Talent show, Dance, Blockbusters, συνωμοσίες αποχαύνωσης των λαών

Δεν είναι τυχαία η παράλληλη προβολή όλως αυτών των παρακμιακών εκπομπών σε πολλές χώρες του πλανήτη μας, με μία από αυτές την Ελλάδα.

Εντάξει ο λαός θέλει ανάλαφρη διασκέδαση, αυτό είναι θεμιτό μέχρι κάποιο όριο, το πρόβλημα είναι ότι σε χώρες όπως η δική μας δεν υπάρχουν ισχυρά αντίδοτα..

Εδώ και πολλά χρόνια έχει αρχίσει η υποχώρηση στις πολιτιστικές αξίες, αλλά στις πολιτισμένες χώρες, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, εδώ με τον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ από συγκεκριμένους ομίλους, η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά; με το κάθε survivor που είχε σταματήσει πριν από χρόνια, με τις σάχλες του Σαββατιάτικου θεάτρου, με τους διαγωνισμούς χορού χαμηλού επιπέδου, με τα talent show που ακόμα και στην Αμερική και την Αγγλία δεν συγκινούν πια και δεν βγάζουν πετυχημένους καλλιτέχνες εδώ και χρόνια;

Τα talent show δεν βοηθούν το Ελληνικό τραγούδι, αντίθετα το βουλιάζουν όλο και πιο βαθιά στην ανυπαρξία.

Ο φυσιολογικός άνθρωπος νιώθει ασφυξία, σε 1 ώρα τηλεοπτικού προγράμματος, τα 25' είναι διαφημίσεις και το ΕΣΡ παίζει διακοσμητικό ρόλο.

Πάντα υπάρχουν αξιόλογες παραστάσεις, μουσικοί που ψάχνουν τον δρόμο τους, καλλιτέχνες που προσπαθούν σε κάθε τομέα, αλλά έτσι και δεν είσαι 'γραμμένος' στην παρέα τους, την πάτησες, είναι όπως στα κόμματα, όπου και να είσαι μέλος, κάτι θα καταφέρεις, αν είσαι εκτός, ειδικά στην δύσκολη εποχή μας, θα ψάχνεσαι για πολλά χρόνια.

Αντισταθείτε αναζητείστε την ποιότητα, έχει την ανάγκη σας για να επιβιώσει και να συνεχίζει να υπάρχει, οι 'σαβούρες' επιβιώνουν σαν τις κατσαρίδες.

Κώστας Ζουγρής