Μπορεί να μην είναι το τέλειο έγκλημα, αλλά οι δολοφόνοι έχουν φροντίσει να αθωωθούν

Μπορεί να μην είναι το τέλειο έγκλημα, αλλά οι δολοφόνοι έχουν φροντίσει να αθωωθούν

Αυτό που συμβαίνει με τους συνταξιούχους δεν έχει προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι φανερό ότι δανειστές και οι κυβερνήσεις μας έχουν συμφωνήσει από το πρώτο μνημόνιο να οδηγήσουν όλους τους συνταξιούχους, όχι στην εξαθλίωση, αλλά στον θάνατο, γιατί πώς θα αντιδράσει από πλευράς υγείας ένας 70χρονος με όλα αυτά που συμβαίνουν στην ζωή του.

Το σχέδιο προβλέπει να οδηγηθούν όλες οι συντάξεις στο επίπεδο των 700 ευρώ και μετά θα ακολουθήσει ο δεύτερος, τρίτος, τέταρτος γύρος μέχρι να φτάσουν όλες στα 250-300 ευρώ, ίσως και λιγότερα.

Αυτό που μπορεί να υλοποιηθεί σε 7-10 χρόνια από τώρα και για μερικές περιπτώσεις ίσως θα είχε μία λογική.

Όμως το σχέδιο δεν προβλέπει προστασία αυτών που έχουν καταβάλλει μεγάλες εισφορές, άλλωστε πώς θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο το .... ανοργάνωτο Ελληνικό κράτος και το βασικότερο δεν προβλέπει τις μειώσεις των προϊόντων, δηλαδή θα έχουμε μισθούς και συντάξεις Νιγηρίας και τα προϊόντα που αγοράζουμε, θα τα αγοράζουμε σε τιμές Δανίας, όχι καν Γερμανίας.

Όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί των τελευταίων ετών και οι πρωθυπουργοί έχουν συναινέσει στο έγκλημα, ενώ βέβαια έχουν εξασφαλίσει την ασυλία τους σε τυχόν μπερδέματα με την δικαιοσύνη στο μέλλον. Ο Κατρούγκαλος όμως που συνέχισε το έργο των προηγούμενων, κατάφερε την τελειότητα. Με τις ασάφειες του νόμου του και το παραμύθι περί προσωπικών διαφορών, κανείς δεν θα ξέρει γιατί , πόσο και πώς υπολογίζονται οι περικοπές που θα υποστεί ο κάθε συνταξιούχος.

Προτείνω όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στα νεκροταφεία να αλλάξουν ονομασία και να ονομασθούν οδός Κατρούγκαλου, όχι επαναλαμβάνω, ότι φταίει μόνο αυτός, αλλά η ιδέα του για την προσωπική διαφορά, αν ήταν βέβαια δική του, θα στείλει πολύ κόσμο στον παράδεισο.

Αντίθετα σφυρίζουν αδιάφορα και αγνοούν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης που κρίνει σχεδόν όλες τις μειώσεις σαν παράνομες και αντισυνταγματικές.

Μου έλεγε συνταξιούχους ότι έπαιρνε επικουρικό 450 ευρώ και τώρα έχει γίνει 55, γι' αυτό ίσως και δεν θα το μειώσουν, τι να μειώσουν από τα 55;

Αγαπάτε, δεν αγαπάτε τον κομμουνισμό, θα πρέπει να μάθετε σε μισθούς που επικρατούσαν όταν εφαρμοζόταν σε αρκετές χώρες, οι οποίες τώρα ανακάμπτουν οικονομικά ενώ η Ελλάδα ακολουθεί αντίθετη διαδρομή.

Κώστας Ζουγρής

.