Blood, Sweat and Tears στις Κάνες ή πώς γνώρισα την Jodie Foster

 Blood, Sweat and Tears στις Κάνες ή πώς γνώρισα την Jodie Foster

 

Όσοι πηγαίναμε στα συνέδρια του Μιντέμ στις Κάνες στις δεκαετίες του '70 και '80 κυρίως, έχουμε παρακολουθήσει απίστευτες συναυλίες.

 

Θα σταθώ σε μία, κυρίως για μια σύντομη γνωριμία που είχα κατά την διάρκεια της.

 

Ήταν Ιανουάριος του 1978, δεν θυμάμαι αν ήταν αυτή η χρονιά που είχε χιονίσει στις Κάνες, γεγονός σπάνιο, αλλά ήταν η χρονιά που έπαιζαν σε ένα μικρό χώρο οι Blood, Sweat and Tears. ΄

 

Ήταν μία μοναδική ευκαιρία να δω ένα συγκρότημα που τουλάχιστον τα 2 πρώτα άλμπουμ τους τα θεωρώ αριστουργήματα.

 

Εξ άλλου στο πρώτο ήταν μαζί τους και ο ιδιοφυής Al Kooper.

 

Οι προσκλήσεις είχαν εξαντληθεί και απευθύνθηκα σε ένα φίλο μου από την Αμερικάνικη CBS για να μου βρει τρόπο να τους παρακολουθήσω.

 

Μισή ώρα πριν από την συναυλία μου είπε να τον ακολουθήσω στα παρασκήνια του χώρου και μου έδειξε ένα μέρος στο πλάι της σκηνής, που είχε και κάποια κιβώτια λέγοντας μου από εδώ θα έχεις και καλή ορατότητα.

 

10' μετά κάποιος άλλος έφερε ένα μικροκαμωμένο κορίτσι και της είπε σχεδόν τα ίδια που μου είχε πει πριν ο φίλος μου.

 

Εκείνη μου είπε ένα γεια σου και κάθισε αμίλητη μπροστά μου, όταν άρχισα να την προσέχω περισσότερο, κατάλαβα ότι κάτι μου θύμιζε και την ρώτησα να μου πει από που ίσως την ήξερα.

 

Που να φαντασθώ αυτό που θα άκουγα, 'Είμαι Αμερικανίδα-μου λέει-και έρχομαι συχνά στην Γαλλία γιατί μ'αρέσει η Γαλλική κουλτούρα, αν είσαι φίλος του κινηματογράφου ίσως θα έχεις δει μια γνωστή ταινία μου, το Taxi Driver'.

 

 

 

Της απήντησα ότι ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσαν να είχα μία συνάντηση μαζί της σε ένα κονσέρτο των Blood, Sweat and Tears, της είπα ότι όχι μόνο είχα δει την ταινία της που για μένα ήταν ένα αριστούργημα, αλλά την είχα δει και στο Bugsy Malone.

 

 

 

Είδαμε την συναυλία μαζί ανταλλάξαμε απόψεις και σχόλια για την μουσική και τον κινηματογράφο και κατάλαβα ότι ένα κορίτσι, 16 ετών τότε, ήταν τόσο πληροφορημένο για τα πάντα, που δύσκολα θα έβρισκε κανείς συνομήλικη της με ανάλογες γνώσεις.

 

 

 

Η συναυλία ήταν υπέροχη και οι Blood, Sweat and Tears μας αποζημίωσαν παίζοντας τραγούδια όπως τα You've Made Me So Very Happy, And When I Die, Luctretia McEvil, Spinning Wheel κα.

 

 

https://www.apotis4stis5.com/film-tv/filmtv/21443-10-jodie-foster