Πωλήθηκε αντί 71,2 εκατ. δολαρίων το διαμάντι «Pink Star»

Πωλήθηκε αντί 71,2 εκατ. δολαρίων το διαμάντι «Pink Star»

Αντί 71,2 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε το σπάνιο ροζ διαμάντι «Pink Star» των 59,60 καρατίων, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τον οίκο, η τιμή στην οποία πωλήθηκε το πολύτιμο πετράδι αποτελεί ρεκόρ για αυτό το είδος κοσμήματος.

Η δημοπρασία διήρκεσε μόλις πέντε λεπτά, κατα τη διάρκεια των οποίων η τιμή του διαμαντιού εκτοξεύθηκε από τα 56 εκατ. δολάρια (τιμή εκκίνησης) στα 71,2 εκατ.

Όσο για τον αγοραστή του «Pink Star», δεν έγινε γνωστό το όνομά του, καθώς το κατακύρωσε τηλεφωνικά.

Το λεγόμενο και «Pink Star» είναι το μεγαλύτερο διαμάντι της κατηγορίας «Internally Flawless Fancy Vivid Pink» που έχει ταξινομηθεί ποτέ από το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Αμερικής (GIA).

Το «Pink Star» εξορύχθηκε το 1999 στην Αφρική ως ακατέργαστο διαμάντι 132,5 καρατίων, προτού κοπεί και λειανθεί.

Είχε τεθεί σε δημοπρασία και τον Νοέμβριο του 2013 από τον ίδιο οίκο στη Γενεύη, με την τιμή του να αγγίζει τα 83 εκατ. δολάρια, ωστόσο ο αγοραστής του αδυνατούσε τελικά να το αποπληρώσει.

Συλλέκτες πολύτιμων πετραδιών συχνά ξοδεύουν ασύλληπτα ποσά, προκειμένου να αποκτήσουν ένα σπάνιο διαμάντι.

Τον Μάιο του 2016, το μπλε διαμάντι Oppenheimer είχε πουληθεί αντί 57,74 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας, σε δημοπρασία του οίκου Christie's στη Γενεύη.

Σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, τον Νοέμβριο του 2015 επίσης στη Γενεύη, ένα μπλε διαμάντι 12,03 καρατίων, το «Blue Moon of Josephine», είχε πωληθεί αντί 48,4 εκατ. δολαρίων σε έναν μεγιστάνα του Χονγκ Κονγκ.

Εξάλλου, τον Μάιο του 2016, ένα σπάνιο ροζ διαμάντι 15,38 καρατίων πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη αντί 28 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: naftemporiki.gr

https://www.apotis4stis5.com/lists-f/3712-10-songs-for-diamonds