Η ιστορία της χώρας δεν παραγράφεται

Η ιστορία της χώρας δεν παραγράφεται

Η πρόσφατη συνέντευξη του Κώστα Σημίτη που αναδημοσιεύθηκε από το σύνολο των Ελληνικών ΜΜΕ άνοιξε το κουτί των αντιπαραθέσεων μερίδας του Ελληνικού λαού που θέλει να ξεχάσει οτιδήποτε έχει σχέση με το παρελθόν.

Ο Σημίτης είναι από αυτούς που για πολλούς είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κρίση και μοιραία είναι αποδέκτης των επικρίσεων, κυρίως φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατατάσσουν στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο δεν συνεργάζονται, ας το ονομάσουμε το 'κακό ΠΑΣΟΚ'.

Ο Σημίτης διατέλεσε πρωθυπουργός της χώρας για 9 σχεδόν χρόνια, ένας από τους μακροβιότερους πρωθυπουργούς στην ιστορία μας και επί των ημερών του, το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού ΄'ετρωγε' στην κυριολεξία με χρυσά κουτάλια.

Σε καμία άλλη πρωθυπουργική θητεία στην ιστορία μας δεν υπήρχε τέτοια ανάπτυξη που για πλάκα ξεπερνούσε το 3% κάθε χρόνο.

Επί της θητείας του έκαναν την εμφάνιση τους στους δρόμους χιλιάδες Mercedes, Cayenne και BMW σε αριθμό που ξεπερνούσαν οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα και σήμερα υπάρχουν Έλληνες πολίτες που τον κατηγορούν για τα πάντα, με κυριότερο την διαπλοκή που υπήρχε επί των ημερών του.

Δηλαδή υπάρχει κάποιος ο οποίος πιστεύει ότι η διαπλοκή ήταν δημιούργημα μόνο του Σημίτη και δεν είχε και συνέχεια;

Πιστεύετε ότι ο Σημίτης που είχε άριστες σχέσεις με τους Ευρωπαίους, μας κατέστρεψε και προσπαθούν να μας σώσουν τώρα αυτοί που θέλουν να βάλλουν μυαλό στην Ευρώπη και να την αλλάξουν φέρνοντας την κοντά στα πρότυπα τους.

Και βέβαια υπήρχε διαπλοκή επί των ημερών του Σημίτη, όπως και επί πρωθυπουργίας όλων των πρωθυπουργών της χώρας και θα υπάρχει και στο μέλλον, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αλλά πιστεύετε ότι δεν θα μπορέσουν οι μελλοντικές κυβερνήσεις να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες εναντίον των σημερινών κυβερνώντων, όπως κάνουν οι τωρινοί για τους παλαιότερους; ίσως κάνετε λάθος, ακόμα κι αν δεχθούμε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός και οι υπουργοί του είναι οι τιμιότεροι στον πλανήτη, πάντα θα υπάρχουν υφιστάμενοι που θα έχουν κάνει κάποια παρατυπία.

Ήδη το είπε ο Βενιζέλος ότι η επόμενη βουλή θα προσπαθήσει να στείλει στην φυλακή τον Τσίπρα, αυτή η εκδικητικότητα για τους πολιτικούς αντιπάλους δημιουργεί άσχημο προηγούμενο.

Θα μου πεις, μα υπάρχουν πρώην υπουργοί που παραβίασαν πολλούς νόμους, σίγουρα υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να αφεθεί εντελώς ελεύθερη η δικαιοσύνη, να αρθεί η προστασία του νόμου περί ευθύνης βουλευτών και υπουργών με τις παραγραφές και άλλα τρικ και να πάρουν όλα τον δρόμο τους.

Το μίσος για τον Σημίτη είναι κατά την γνώμη μου υπερβολικό, εδώ βλέπουμε όλους τους Γάλλους πολιτικούς να είναι υπόλογοι για πιο σοβαρά πράγματα.

Οι πολιτικοί είναι άνθρωποι σαν και εμάς και μοιραία πολλοί από αυτούς εκμεταλλεύονται την θέση τους ή κάνουν και λάθη.

Εκτός και αν κάποιοι πιστεύουν, που το πιστεύουν μερικοί, ότι η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελείτε από Αγίους με ανθρώπινοι μορφή που έχουν εντολή από τον Θεό να αλλάξουν τον πλανήτη. Γιατί όμως τα στελέχη τους δεν το έκαναν όταν ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τώρα τους πιάσανε οι ευαισθησίες;

Ο Κώστας Σημίτης είναι 81 ετών και κομμάτι της ιστορίας, μπορεί να λέει ότι θέλει σαν πρώην πρωθυπουργός και εμείς να το αξιολογούμε, δεν μπορούμε όμως να του βουλώσουμε το στόμα, ούτε είναι από αυτούς που μιλάνε καθε μέρα όπως άλλοι που μιλάνε σαν 12χρονα, χθες ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης, τώρα ο Σημίτης, πρέπει να πάψουν κάποιοι να αντιδρούν σαν παιδιά και να σέβονται και την γνώμη των αντιπάλων τους.

Κώστας Ζουγρής