Κανέλα: Το μαγικό μπαχαρικό

Κανέλα: Το μαγικό μπαχαρικό

 

Tην αγαπάμε για τη μυρωδιά της, τη γεύση της και τώρα θα την αγαπήσουμε για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Ο λόγος για την κανέλα, ένα μοναδικό καρύκευμα με αξιοζήλευτο διατροφικό πλούτο, σημαντικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και θεραπευτικές ιδιότητες που αξίζει να γνωρίζουμε.

 

Ξέρατε ότι η κανέλα φτιάχνοντας ένα ρόφημα κανέλας, αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά και άμεσα τους πόνους της περιόδου, τον πονοκέφαλο, το κρυολόγημα, τον πονόδοντο, τη δυσπεψία ακόμα και τη δερματίτιδα;

 

Μελέτες έχουν δείξει ότι είναι θεραπευτική χάρη στα συστατικά που περιέχει με κυριότερη τη σιναμαλδεύδη. Η σιναμαλδεύδη επιδρά στα αιμοπετάλια και έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στον οργανισμό.

 

 

Κυριότερα οφέλη της κανέλας:

ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος
βοηθάει στη διατήρηση της ευαισθησίας της ινσουλίνης
είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό
έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες
βοηθά στην πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων και τη θεραπεία της διάρροιας
είτε το πιστεύετε είτε όχι η κανέλλα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας με την απώλεια βάρους
μπορεί αποτελεσματικά να κρατήσει μακριά τις προσταγλανδίνες, οι οποίες είναι υποδοχείς που κάνουν τους νευρώνες σας πιο ευαίσθητους στον πόνο.

 

Η μεγάλη ποσότητα μαγγανίου βοηθά επίσης να ενθαρρύνει την υγεία των οστών και την πρόληψη του πόνου που προκαλείται από την αρθρίτιδα

 

Από άποψης θρεπτικών συστατικών η κανέλα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, ενός συστατικού που σχετίζεται με την παροχή ενέργειας και ποικίλες μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό μας. 2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα μας προμηθεύουν το 38 % του μαγγανίου, το 10 % των φυτικών ινών, το 9,6 % του σιδήρου και το 6 % του ασβεστίου που ο οργανισμός χρειάζεται καθημερινά.

Χρησιμοποιείται καθημερινά στα γεύματα όπως στο γιαούρτι ή cottage cheese, στα smoothies και άλλα ροφήματα και αφεψήματα, στα δημητριακά, σε φαγητά κ.λπ.

 

Πηγή: Καθημερινή