Η Ελληνική club κουλτούρα των 80s ξαναζεί στη Στέγη...

Η Ελληνική club κουλτούρα των 80s ξαναζεί στη Στέγη...

Πόσα χρόνια έχετε να χορέψετε σαν να ήσασταν στην “Barbarella” και την «Αυτοκίνηση»; Οι θρυλικοί dj που μας ξεσήκωναν πριν από τριάντα χρόνια σε συζητήσεις και dj-sets που θα θυμάστε για τα επόμενα τριάντα!

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση αναβιώνει την club κουλτούρα των 80s με συζητήσεις και dj-sets των κορυφαίων dj της εποχής: ο DJ Petros Bratakos και ο DJ Nicola Lavacca (επιμέλεια: Black Athena & Γιώργος Μαρκατάς) με φόντο το dj booth της θρυλικής ντίσκο “Barbarella”.

Η σειρά δράσεων με τίτλο «DJ και club κουλτούρα στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’80», στο πλαίσιο του GR80s: Η Ελλάδα του ’80 στη Στέγη, μας φέρνει σε επαφή με όσα μεσολάβησαν από τις αρχές της δεκαετίας μέχρι τη μετατροπή της disco «Αυτοκίνηση» σε ένα από τα πρώτα μαζικά κλαμπ της χώρας. Ζωντανές συζητήσεις με τους εμβληματικούς dj της εποχής, dj-sets εμπνευσμένα από τη δεκαετία της disco με φόντο ένα μοναδικό installation, παρουσιάζονται στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης και μας μεταφέρουν στα μεγάλα dance floors της Αθήνας του ’80.

GR80s 03Kiki Papadopoulou

17 Μαρτίου: DJ Petros Bratakos (Disco “Barbarella”)

Συζήτηση: 20:00-21:00 & dj-set: 21:00-23:00

Στις 17 Μαρτίου, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί τον εμβληματικό DJ της ντίσκο “Barbarella”, Πέτρο Μπρατάκο, για μια ανοιχτή συνέντευξη και ένα εκλεκτικό dj-set. Ο DJ Πέτρος Μπρατάκος χαρτογραφεί τη νυχτερινή Αθήνα μιας άλλης εποχής, από τα τέλη τις δεκαετίας του '70 στην ντίσκο «Απόλλων» της Πλάκας μέχρι την καταξίωση στην ντίσκο “Barbarella” τη δεκαετία του '80: οι ντίσκο και τα δισκάδικα της Αθήνας, η θρυλική “Fire Island” στη Νέα Υόρκη, οι μίκτες, τα πικάπ, το beat mixing, οι αριθμοί καταλόγου και τα βινύλια. Το σημείο μηδέν της club και της DJ κουλτούρας στην Ελλάδα από έναν άνθρωπο που έζησε την εποχή μέσα από το dj booth.

GR80s 01Kiki Papadopoulou

7 Απριλίου: DJ Nicola Lavacca

Συζήτηση: 20:00-21:00 & dj-set: 21:00-23:00

Ο Nicola Lavacca είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς DJ και tastemakers της δεκαετίας του ‘80, με συλλογές, mixtapes και σημαντικά remixes στο ενεργητικό του. Την Παρασκευή 7 Απριλίου, μιλάει για τη διαδρομή του από την Ιταλία της πετρελαϊκής κρίσης στις ντίσκο της Αθήνας το 1977, το πέρασμα από τη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του '80 και τα θρυλικά σετ του στην ντίσκο “Divina” και μετέπειτα στην «Αυτοκίνηση», σε μια συνέντευξη/συζήτηση με το κοινό και ένα μοναδικό dj-set.

GR80s 05Kiki Papadopoulou

Η Ελλάδα του ’80 στη Στέγη: Στο πλαίσιο της έκθεσης GR80s: η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη, η Στέγη σχεδιάζει και υλοποιεί, από 17 Φεβρουαρίου έως 12 Απριλίου 2017, ένα πρόγραμμα παράλληλων δράσεων με συζητήσεις, party, dj-sets, workshops, προβολές ταινιών, escape room, bingo night και, φυσικά, την έκθεση φωτογραφίας Η Ελλάδα του ’80 στη Στέγη: Οι φωτογραφίες μας, Τότε που ακόμη εμφανίζαμε φιλμ, σε επιμέλεια Σπύρου Στάβερη.

Σχεδιασμός: Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Ελισάβετ Πανταζή, Κωνσταντίνα Σουλιώτη

Η είσοδος είναι δωρεάν και στις συζητήσεις τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε συζήτηση.

Για περισσότερα >> https://www.sgt.gr/gre/SPG1755